Vaniljekagebunde med eller uden farverig krymmel

1 års fødselsdagskage – Vaniljebunde, hvid chokolademousse, limemousse og smørcreme.

2017-08-25-14-25-39-2

Aldrig gå ned på kage til en 1 års fødselsdag!

… Og det gjorde vi heller ikke!

Sidste lørdag havde Theodor fødseldag – 1 år! Det fejrede vi med et brag af en hyggelig kolonihavefest med en masse skønne familiemedlemer. Vi havde stillet en lækker grillmenu op som folk kunne spise sig dejlig mætte i. Men altså, når man fejrer 1 års fødselsdag, så skal der jo kage til.

Jeg havde derfor været i det kreative hjørne og fik lavet (hvis jeg selv skulle sige det) en rigtig lækker og ret flot fødselsdagskage.

Skal I holde fødselsdag, babyshower, polterabend eller andet sjovt, så kan jeg klart anbefale at gå i krig med denne lækre sag.

skaermbillede-2017-09-13-kl-18-51-30

Ingredienser til en stor kage (ca. 25 personer): 

OBS: Der skal bruges en Ø24 springform som forhøjes med kageplast/chokoladefolie.

OBS: Kagen har bedst af at stå i køleskabet natten over og sætte sig. Start derfor i god tid. Husk også at de hjemmelavet kagebunde skal være helt nedkølet, før de kan udskæres og bruges. 

 

Vaniljekagebunde

Se opskriften HER.

Hvid chokolademousse:

  • 4 blade husblas
  • 300 g hvid chokolade, smeltet
  • 3 æg
  • 5 dl piskefløde
  • evt. lidt blå frugtfarve (giver ingen smag men blot farve til moussen)

Fremgangsmåde: 

1) Husblassen lægges i koldt vand i ca. 10 min. Imens smeltes chokoladen over et vandbad.

2) Æggene piskes over et vandbad indtil æggemassen bliver mere “fast/tyk”. Æggemassen må ikke blive alt for varmt, for så får man scramble eggs!

2015-11-06 18.57.00

3) Den udblødte husblas vrides for vand og opløses i æggeblandingen under omrøring.

4) Den smeltede chokolade kommes i æggeblandingen under omrøring.

2017-08-24-14-54-07

5) Fløden piskes stiv. Vend chokoladeblandingen i fløden indtil massen er ensartet. Tilsæt evt. frugtfarve indtil den ønskede farve opnåes, jeg lavede denne mousse svagt lyseblå (se billede under limemoussen).

6) Moussen hældes over en skive bund i en springform. Og der lægges endnu en skive bund over og mases forsigtigt en lille smule ned, så moussen er helt lige fordelt. Kom kagen på køl mens limemoussen laves.

Limemousse: 

  • 3 blade husblas
  • 1/2 l piskefløde
  • Korn af 1 vaniljestang, korn heraf
  • 4 spsk flormelis
  • 4 limefrugter, økologiske
  • evt. blå frugtfarve

Fremgangsmåde:

1) Husblas lægges i koldt vand i 10 min.

2) Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem sammen med fløden i en skål. Fløden piskes til en let skum (pisk endelig ikke for meget, men kun lige så det bliver en fast skum). Limesaften og flormelis tilsættes og der piskes langsomt og meget kort igen – Kun lige så saft og melis har fordelt sig.

3) Husblas vrides fri fra vand og smeltes over et vandbad. Tag dernæst 3 spsk. flødeskum ned i husblassen og rør rundt til det er smeltet. Tag husblasblandingen af vandbadet og hæld det under forsigtig omrøring over i resten af skummet. Tilsæt evt. frugtfarve indtil den ønskede farve opnåes, jeg lavede denne mousse blå.

4) Hæld moussen over bund 2 i springformen og kom den tredje bund/top ovenpå.  Kom nu kagen på køl natten over. Dæk den gerne lidt til, så den øverste bund ikke bliver tør.

5) Dagen efter kan kagen løsnes fra springformen og kagefolie og skulle gerne se nogenlunde således ud:

Smørcreme:

  • ca. 300 g stuetempereret/blødt smør
  • ca. 250 g flormelis
  • ca. 4-5 spsk. lime eller citron

Fremgansmåde:

OBS:  Før smørcremen smøres på kagen, er det en fordel at kagen har stået ca. 1 time i fryseren. Det gør kagen mere fast og gør påsmøring af cremen nemmere.

1) Pisk alle ingredienserne godt sammen. Cremen skal nemt kunne smøres ud, hvis den er for tyk, tilsæt da lidt mere citron eller smør, er den for tynd, tilsat lidt ekstra flormelis.

2) Smør hele kagen (både top og sider) op med et jævnt lag smørcreme. Jeg bruger en lille paletkniv.

Marmoreret fondant: (Man kan også bruge marcipan)

  • 80 g hvid fondant
  • 80 g lyseblå fondant
  • 80 g mørkeblå fondant

Se fremgangsmåde HER.

Pynt:

Her sætter kun fantasien grænser.

Jeg gik amok i bland-selv-slik, hvor jeg brugte lige knap 600g slik.

Her er det fine kagebord, som også indeholdte de lækre p-flødeboller, blå slikkepinde og popcornkopper.

skaermbillede-2017-09-01-kl-08-50-33

Alternative farver:

Nu er Theodor jo en lille dreng, så kagen skulle selvfølgelig være i blå farver. Men den kan altså laves i lige præcis de farvespil du ønsker. Her ses fx. en rød farvekombination til en kage jeg lavede til min skønne venindes fødselsdag.

Her er pynten ikke slik men revet hvid chokolade, friske hindbær og frysetørret hindbær, som ligger ovenpå en rød smørcreme.

skaermbillede-2017-09-19-kl-17-33-45

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Vaniljekagebunde med eller uden farverig krymmel