• ···
Kokosmakroner

Fyldte chokolader m. nougat/mandelknas

Skærmbillede 2015-12-10 kl. 20.49.20

Fyldte chokolader hører bare julen til – Og vil de ikke være hyggeligt selv at kunne lave dem?

Jeg har gjort et forsøg – OG JA, jeg ved godt at min chokolade-temperering mislykkedes. Jeg har fået nyt termometer, og det skal jeg tydeligvis lige lære at kende.

Men, chokoladerne smager stadig fantastisk!

Ingredienser

  • 40 g mandler
  • 2 spsk sukker
  • 150 g nougat
  • 200 g chokolade 70 pct.

Fremgangsmåde:

1) Lav nougatknas. 

–  Sukker smeltes i en gryde eller på en pande. Mandlerne kommes i og vendes rundt i karamellen. Klumpen af mandler og karamel køles ned i køleskabet i ca. 10 min.

– Blend den hårde afkølede masse til groft krymmel.

– Smelt nougaten over et vandbad og bland den grove krymmel i.

– Lad nougatblandingen køle af til ca. stuetemperatur (så den ikke smelter chokoladen).

 

2) Temperer chokoladen:

– Chokoladen hakkes fint.

– 90 g kommes i en skål, 110 g smeltes over et vandbad. Den smeltede chokolade må ikke overstige 50 grader, den skal gerne ende på 48-50 C, når den tages af varmen.

– Hæld 2/3 af det varme chokolade over den fint hakkede chokolade og rør rundt. Hvis ikke alt chokoladen er smeltet, tilsæt mere varmt chokolade (her må temperaturen ikke overstige 32 C).

– Kom et tynd lag chokolade i formene. Enten silikoneforme eller faste chokolade forme (jeg har desværre kun silikoneforme). Hvis du vil lave en bund af chokolade,  skal der gerne være noget chokolade tilbage til at lave bunde med. Jeg satte to kugler sammen til sidst, så jeg behøvede ikke noget ekstra chokolade.

– Kom chokoladen i forme på køl i køleskab eller fryser til chokoladen har sat sig. Det tager ingen tid.

 

3) Samling 

– Kom den afkølede nougat i de afkølede chokoladeskaller gerne med en sprøjte pose. Der må gerne være lidt plads op til kanten, hvis du vil have en chokoladebund på. Ellers fyld helt op til kanten med nougat.

– Hvis du vil have bund på, så smør et lag smeltet chokolade på. Hvis du vil sætte to halvkugler sammen, så find en varm overflade fx. en varm bageplade og kom forsigtig en halvdel på den varme plade i nogle sekunder og pres den derefter forsigtigt sammen med en anden halvdel.

– Køl chokoladerne helt ned før servering.

Velbekomme!

Merry Christmas 

– Frk. Haslund 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Kokosmakroner