• ···
18. December - Julekranse m. kardemomme, appelsin og chokolade

19. December – Nøddechokolader

Skærmbillede 2015-12-11 kl. 17.40.49Når det nu kun er jul en gang om året, så må man gerne snacke lidt ekstra.

I går lavede jeg en omgang fyldte chokolader samt disse lækre nøddechokolader (de fyldte chokolader kommer på bloggen i morgen)

Disse nøddechokoladebrud er absolut ikke raketvidenskab, så tag ungerne eller veninderne med i køkkenet og spis løs af de hjemmelavet lækkerier bagefter.

Indgredienser: 

Mørke stykker: ca. 10-12 stk.

  • 150 g mørk chokolade
  • 100-130 g saltede peanuts (vurder selv den præcise mængde)
  • Evt. lidt frysetørret hindbær til pynt

 

Hvide stykker: ca. 10-12 stk.

  • 150 g hvid chokolade
  • 70 g pistacienødder (vægt uden skal)
  • Evt. lidt frysetørret hindbær og hakket nødder til pynt

 

Fremgangsmåde: 

1) Smelt chokoladen. Hvis man vil have en blank overflade og et fint knæk i chokoladen, skal den tempereres under smeltningen. Det er ikke absolut nødvendigt, men giver det pæneste resultat.

Temperering på “snydemåden”: Hak alt chokoladen fint. Smelt 100 g af chokoladen til 48-50 C. Kom ca. 2/3 af den smeltede chokolade over den hakkede chokolade og rør rundt. Hvis ikke alt chokoladen smelter, så kom lidt mere smeltede varm chokolade i.

2) Kom nødderne i chokoladen og rør rundt. Form ca. 10-12 “klatter” lavet af ca. 1 spiseskefuld nødde/chokolade blanding på et bagepapir.

3) Drys eventuelt lidt pynt på stykkerne.

4) Kom stykkerne på køl i min. 30 min. og server lækre små snacks

 

Velbekomme!

Merry Christmas 

– Frk. Haslund 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

18. December - Julekranse m. kardemomme, appelsin og chokolade