Hjemmelavet ægge-/karrysalat

Oksekødstærte m. Baconlåg

  Skærmbillede 2015-12-13 kl. 13.29.08

Skærmbillede 2015-12-13 kl. 13.28.42

Til julefrokosterne plejer denne tærte altid at være et stort hit.

Ingredieser til 1 stor tærte: 

Mørdej: 

  • 135 g smør
  • 220 g mel
  • 1 stort æg

 

Fyld: 

  • 400 g oksefars
  • 250 g champignong
  • 1 rødløg
  • 6 æg
  • 300 mL fløde
  • 100 g ost (kan undværes)
  • 3 tsk. salt

 

Låg: 

  • Ca. 2 pakker bacon

 

Fremgangsmåde: 

1) Bland alle ingredienserne til mørdejen sammen og ælt til en ensformig masse. Fordel massen i en smurt tærteform. Forbag dejen i 10 min. ved 200 grader.

2) Skær champignon og løg i skiver og steg dem. Tilsæt dernæst farsen og steg let. Farsen skal ikke gennemsteges helt.

3) Bland æg, fløde, revet ost og salt i en skål.

4) Kom dernæst kødet, løg og champignons over i æggemassen og bland sammen. Hæld fyldet ned i tærte formen.

5) Læg et lag bacon over tærten, flet det eventuelt.

6) Bag tærten i ca. 30 min. ved 200 C. Bag den dernæst i 10 min. ved 200 C varmluft, så baconlåget bliver sprødt. Skal den have mere end 10 min. før bacon er sprødt, så giv den endelig det.

Skærmbillede 2015-12-13 kl. 13.28.22

Velbekomme!

Merry Christmas 

– Frk. Haslund 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hjemmelavet ægge-/karrysalat