• ···
15. December - Frikadeller og kartoffelsalat

16. December – Tarteletter på “snyde” måden

Skærmbillede 2015-12-15 kl. 08.10.41

Der er en ret, som aldrig nogensinde bliver en kedelig spise, og som aldrig må mangle til en julefrokost – Tarteletter!

Jge lavede til årets julefrokost en stor omgang tarteletter …. men jeg “snød” lidt og tog den nemme løsning. Nogle vil mene, at den eneste rigtige måde at lave tarteletter på er ved at koge en hel kylling. Men jeg er af den overbevisning, at men sagtens kan lave tarteletter med nogle kyllingfiltetter og lidt kyllingefond.

Så opgiv ikke – man kan sagtens lave tarteletter uden at skulle igang med hele kyllinger. Her har I de nemmeste tarteletter, man kan lave, men som stadig smager helt fantastisk!

Indgredienser til en stor portion på ca. 20 tarteletter (Lav eventuelt kun halv portion):

  • 1-1,5 kg kg kyllinge filetter (her kan en hel kylling naturligvis også bruges).
  • 2 dåser hvide asparges i væde
  • 2-3 terninger kyllingefond
  • ca. 1 L sødmælk (måske lidt mindre)
  • ca. 150 g Magarine/smør
  • Hvedemel til opbagt sovs
  • Salt og peber
  • 20 tarteletter (køb ikke de billige discount, de er elendige!)

 

Fremgangsmåde: 

1) Kog kyllingefiletterne i ca. 10 min. med lidt salt. De skal være ligepræcis gennemkogte. Giv dem ikke for meget eller alt for høj varme, da de ikke må blive tørre. Gem endelig det skum, som kyllingfiletter evt. afgiver under kogningen. Hel ellers vandet fra. Riv kyllingfiletterne  fra hinanden i tynde strimler med to gafler.

2) Lav en opbagt hvid sovs af ca. 1 L sødmælk og væden fra 1 dåse asparges:

–  Start med at smelte margarine/smør og lav en melbolle med hvedemel (jeg har ikke mål på hvor meget mel der skal bruges, den tager jeg lidt på gefühlen).

–  Hæld lidt efter lidt mælk og aspargesvæde i melbollen under medium varme og konstant omrøring. Når sovsen har konsistens lidt tykkere end man ønsker, så stop med at komme mere mælk i (aspargesene afgiver altid lidt væde, når de kommer i). Hvis du ikke har mere mælk, og den stadig er for tyk, så tilsæt vand eller ekstra asparges væde, men smag til, for den skal ikke smage alt for meget af asparges.

– Tilsæt 2 stk. kyllingeboullion terninger og rør grundigt rundt, så du sikrer de er helt opløst.

3) Tilsæt kyllingstrimler og asparges i sovsen, og smag til. Tilsæt eventuelt mere boullion, salt og peber.

4) Lad sovsen stå og småkoge ved svag varme mens tarteletterne lunes et par minutter i ovnen.

Skærmbillede 2015-12-15 kl. 08.11.16

Velbekomme!

Merry Christmas 

– Frk. Haslund 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

15. December - Frikadeller og kartoffelsalat