Skinkestang

Frikadeller og kartoffelsalat

Skærmbillede 2015-12-17 kl. 15.56.30

Så er der endnu en julefrokost klassiker.

Man kan næsten ikke komme udenom frikadellerne og kartoffelsalaten til en julefrokost.

Indgredienser til en ordenlig omgang:

Til ca. 20 frikadeller 

  • 500 gram hakket svinekød
  • 1 stort rødløg (eller 2 små)
  • 1,5 dL Let-/sødmælk
  • 2 æg
  • 2 spsk mel
  • 2 tsk. salt
  • Lidt friskkværnet peber

 

Til en stor portion kartoffelsalat: 

  • 1 kg. kartofler
  • 1 lille rødløg
  • 6 spsk. ægte mayonnaise
  • 4 spsk. cremefraiche 18 %
  • 1-2 spsk. hvidvins eller æbleeddike (el. lign.)
  • ½-1 tsk. dijonsennep
  • 1 lille tsk. karry  (kan undværes)
  • 1 spsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde: 

Frikadeller: 

1) Blend eller hak rødløgene fint (jeg anbefaler at blende dem til mos). Bland løgene og de restenrede ingredienser til en ensformig fars. Kom farsen 30 min. i køleskabet, så sætter den sig bedre. Det er dog ikke en nødvendighed at køle farsen i 30 min., hvis man ikke har tiden.

2) Kom smør på en varm pande. Når smørret er bruset af og det begynder at lugte stegt er det klar til at stege. Brug en spiseske til at forme farsen. Dyp spiseskeen i det stegte smør, så farsen lettere slipper. Tag en stor skefuld fars. Form den med skeen og din hånd til en frikadelle. Læg farsen på panden og klem den lidt mere flad. Forsøg at lave alle frikadellerne ca. lige store, så det bliver stegt ens. Når de er godt gyldne og faste at trykke på, er de færdig.

3) Jeg kunne ikke have alt farsen på en pande. Sørg derfor for at der kommes ekstra smør på panden til næste omgang. Der skal hele tiden være gyldent smør på panden under stegningen.

 

Kartoffelsalat: 

 

1) Kog kartoffelerne til de er gennemkogte, men ikke til de nærmest er kogt til mos, der skal være lidt bid i. Om de skrælles eller ej er en smagssag, jeg skræller dem aldrig, da jeg køber kartofler med “fin” skræl. Rødløgethakkes meget fint i små tern.

2) Bland alle de resterende ingredienser til en dressing og smag til. Hvor meget eddike, sennep, sukker, salt og peber, der skal i, vil varierer alt efter vores forskellige smagsløg.

3) Når de færdigkogte kartofler er kølet helt ned, skæres de i skiver (ikke alt for små stykker). Kartofler og løg blandes sammen med dressingen.

 

Frikadellerne serveres lune og kartoffelsalaten kold.

 

Velbekomme!

Merry Christmas 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Skinkestang