Frikadeller og kartoffelsalat

Karamel- og Chokoladefudge

Skærmbillede 2015-12-19 kl. 20.44.01 Skærmbillede 2015-12-19 kl. 20.44.55 Skærmbillede 2015-12-19 kl. 20.45.22

Hvis der er noget jeg elsker, så er det fudge. Desværre får jeg også altid ondt i maven efter at have spist dem …. fordi jeg simpelthen ikke kan stoppe før skålen er tom!

Så pas på med at lave dem, de bliver en afhængighed!

Ingredienser til en god portion fudge: 

  • En dåse kondenseret mælk
  • 430 gram sukker
  • 100 gram smør
  • 1,5 dl mælk

 

Ekstra: (kan eventuelt kommes i)

  • 100 g mørk chokolade

 

Fremgangsmåde: 

1) Alle ingredienser kommes i en gryde eller på en pande (jeg foretrækker panden). Massen varmen op på middelhøj varme til kogepunktet. Skru ned for varmen så massen står og småkoger i 15 min. med regelmæssig omrøring. Efter de 15. min skrues varmen op på næsten maks, da massen skal have et opkog i ca. 1 min med meget hurtig omrøring.

2015-12-19 16.37.10 2015-12-19 16.58.33

2) Pisk forsigtigt massen i ca. 10 min., så den afkøles. Her er en røremaskine virkelig god, men man kan også gøre det i hånden, det bliver nok bare lidt hårdt tilsidst.

OBS: Hvis man vil lave chokoladefudge, kommes fint hakket chokolade i massen efter ca. 5 min. omrøring, hvor massen stadig er en smule varm. Hvis man vil have almindelig fudge med chokoladestykker i, kommes det fint hakkede chokolade først i efter massen er piskes ned til en afkølet temperatur, ellers smelter chokoladen.

3) Kom et stykke bagepapir i en form og fordel massen heri. Man kan også komme massen i silikoneforme. Kom massen på køl i minimum 5-6 timer. Gerne natten over. Hvis man skal bruge dem lidt hurtigt, kan de også sagtens kommes i fryseren, så tager det kun 1-2 timer.

4) Frigør massen fra bagepapiret eller silikoneformene og skær dem ud i ønskede størrelser og ønskede forme. Skær eventuelt kanterne fra og gem dem, de er ikke så fine, men kan selvfølelig sagtens stadig spises.

Jeg kan bedst lide dem kolde, så jeg serverer dem direkte fra køleskabet, andre kan bedst lide dem stuetemperaret.

Skærmbillede 2015-12-19 kl. 20.44.30

Velbekomme!

Merry Christmas 

– Frk. Haslund 

5 kommentarer

  • Juliane

    Tak, men du svarede ikke på, hvor længe det kunne holde sig og hvilken størrelse form man skulle bruge

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Jeg bruger en form på ca. 20 x 20 cm. Men hvis du bruger en anden størrelse er det også fint, det er jo bare hvor høje/lave fudgene bliver.
      I køleskabet kan de sagtens holde et par uge.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Juliane

    Hvilken temperatur skal massen varmes op til i første omgang og hvilken størrelse form skal man bruge?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Juliane

      Beklager jeg ikke har fået svaret på dine 2 beskeder.

      De tager ikke lang tid, omkring 30 min. Men de skal køle i lang tid, helst natten over.
      Hvor mange, det er jo efter hvor store de skæres, men det er en god størrelse portion.

      De skal ikke varmes op til nogen bestemt temperatur, jeg bruger aldrig et termometer. Blot det småkoger og derefter får et ordentlig opkog, så er alt godt.

      God fornøjelse!

      Med venlog hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Juliane

    Hej.
    Det lyder rigtig lækkert.
    Hvor lang tid tager det cirka at lave, hvor længe kan det holde sig og hvor mange stykker fudge bliver der?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Frikadeller og kartoffelsalat