21. December - Fyldte chokolader m. nougat/mandelknas

Saltede mandler

Skærmbillede 2015-12-26 kl. 11.26.39

Saltede mandler er farlige at lave, for man kommer med sikkerhed til at spise alt alt for mange af dem. 

Skal du holde Jul eller nytår, så er disse mandler perfekte at have stående fremme evt. sammen med brændte mandler, når gæsterne bydes velkommen. Jeg lover, de bliver spist!

Ingredienser til 1 portion: 

  • 200 g mandler
  • 5 dL vand
  • 130 g salt (helst groft)

 

Fremgangsmåde: 

1) Kom salt og vand i en gryde, og bring det til kogepunktet. Når salten er helt opløst i vandet, tages gryden af komfuret.

2) Kom mandlerne i saltvandet og lad dem ligger der i 15-20 min.

3) Sig mandlerne fra vandet og kom dem på en bageplade med bagepapir. Bag mandlerne ved 175 grader i 15 min.

4) De kan serveres både lune og afkølede, begge smager fantastisk.

Serveringsforslag:

De kan selvfølgelig serveres helt for sig selv i en skål, som man går og nipper af.

Sidst jeg lavede dem, blev de brugt som en del af et dejligt stort ostebord.

Skærmbillede 2015-12-23 kl. 12.48.54

Merry Christmas

– Frk. Haslund  

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

21. December - Fyldte chokolader m. nougat/mandelknas