Hindbærbombe

Luftig og Let Hvedebrød

Skærmbillede 2015-12-07 kl. 16.01.33Skærmbillede 2015-12-07 kl. 16.02.40

Dette er det lækreste brød til fx. alle tidens julefrokoster … og resten af årets frokoster.

Det er super let at lave og er altid en sikker vinder. Dette brød har et luftigt blødt indre og en dejlig sprød skorpe.

Indgredienser til et stort brød: 

  • 10 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 6 dL koldt vand
  • 750 g hvedemel

 

Fremgangsmåde: 

1) Opløs gær i det kolde vand. Tilsæt salt og mel.

2) Ælt dejen i 20 min. på en røremaskine på høj hastighed og kom det i en stor skål, da det hæver meget.

3) Lad dejen hæve i ca. 6 timer med husholdningsfilm over ved stuetemperatur.

4) Fordel et jævnt lag mel på køkkenbordet (melet skal dække bordet) og kom dejen ud på det. Vend forsigtig dejen i melet (ælt ikke melet ind i dejen).

2017-01-17-08-42-44

5) Kom dejen i en form og bag i 40 min. i en 250 C varm ovn. Der kan bruges hvilken som helst form. Jeg bruger en springform, men det behøver ikke være en springform, brødet slipper alle forme uden problemer.

6) Lad brødet afkøle i minimum 15 min. før det skæres i.

Skærmbillede 2015-12-07 kl. 16.02.06

Velbekomme!

Merry Christmas 

– Frk. Haslund

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hindbærbombe