Bærsalat - Yndlingsen

Æbleroser

skaermbillede-2017-04-26-kl-16-46-41skaermbillede-2017-04-26-kl-16-46-33

Spiselige roser, det er da en sikker vinder!

At servere sådan en omgang spiselige små roser til 6 veninder (mødregruppen) er altså et hit! De syntes bare det var verdens fineste kager og at jeg var så dygtig … men helt ærligt, så kræver de nærmest ingenting.

Så skal du imponere nogle med en omgang kager og skal det være nemt – Så er det her svaret.

Ingredienser: (6 stk.)

  • 1 rulle butterdej
  • 3 røde/rødlige æbler
  • 3 spsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. rørsukker (almindelig sukker kan også bruges)
  • 3 spsk. vand
  • 3 spsk. citronsaft
  • 15 tsk. sukker
  • 6 tsk. kanel
  • Flormelis til drys (kan undværes)
  • Server evt. lidt creme fraiche til (helst 18%)

Fremgangsmåde:

1) Æblerne skæres midt over og kernehuset skæres fra – Jeg skærer en trekant rundt om kernehuset, men pas på det halve æble ikke knækker når du fjerner det. Skær nu æblerne ud i tynde skiver.

2) Rørsukker, vaniljesukker, vand og citronsaft kommes op i en stor gryde og bringes i kog.

3) Kom æbleskiverne op i den smeltede sukkerblanding og kom låg på. Lad æblerne blive dampet i ca. 3-4 minutter i sukkerblandingen under låget (Jeg skriver stor gryde for at få størst mulig bundflade til at ligge æblerne ned i). De er klar når de kan “bøjes” uden at knække.

4) Butterdejen rulles ud og skæres i 6 strimler. På hver strimmel fordeles ca. 1,5 tsk. sukker og en lille tsk. kanel.  Æbleskiverne ligges med den buede kant med skræl på så de rækker op over dejstrimlen. Fordel æbleskiver på alle 6 strimler butterdej, og hvis der er flere æbleskiver til overs, lig dem da gerne ovenpå de andre. Altså må der gerne være dobbelt æbleskivelag.

skaermbillede-2017-04-28-kl-17-22-04

5) Det nederste stykke dej foldes nu op over æblerne, så den øverste række æbler stadig “kigger op over kanten”. Hver strimmel foldes sammen på den lange led, således at en rose formes. Drys 1 tsk. sukker over hver rose. Placer dem i en muffinform.

skaermbillede-2017-04-28-kl-17-22-19

6) Roserne bages i ovnen ved 200 C i ca. 15 min. til de er gyldne på toppen. Tag dem nu ud og lad dem køle lidt af, indtil du kan få dem ud af formen (der gik ca. 10 min. ved mig). Stil dem over på en bageplade med bagepapir og bag dem nu yderligere i ca. 5-7 min., indtil butterdejen rundt i kanten også er blevet gylden.

7) De serveres dejlig lune. Drys evt. med lidt flormelis lige før servering. Jeg serverede dem med en klat cremefraiche til.

skaermbillede-2017-04-26-kl-16-46-55

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

1 kommentar

  • Thаnk you a lߋt foг sharing tһis ԝith aⅼl of us youu actually recognise what үou аre speaking about!
    Bookmarked. Kindly additionally visit mу web site =).

    We cɑn have a link exchange arrangement ɑmong us

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Bærsalat - Yndlingsen