Chokoladeskåle

Æg og bacon i butterdej

skaermbillede-2016-10-09-kl-13-18-35

Vi kender alle sammen til æg og bacon – Det er bare en genial kombination og verdens bedste morgenmad!

For at toppe den enkelte kombination af æg og bacon, pakker vi det herhjemme ind i butterdej, kommer en lille cocktail pølse oveni hatten, og måske endda også lidt ost. Det kan måske være svært at forstille sig, men denne lille morgenmads”kage” er simpelthen bare for lækker!

Ingredienser til 12 små butterdejsæggekager: (der skal bruges en muffinform med 12 huller i stål eller silikone)

  • 6 plader optøet frostbutterdej (man kan også bruge en rulle butterdej)
  • 6 store æg
  • 200 g bacon i tern
  • 12 cocktail pølser
  • Evt. 12 skiver toastost (jeg bruger cheddar toastost, men almindelig toastost er også fint)

Æg i butterdej 3

Til venstre med ost, til højre uden ost.

Fremgangsmåde: 

1) Begynd med at stege bacon sprødt imens du gør følgende:

2)Det butterdej jeg bruger er i 6 plader. Dem skærer jeg hver i 2, så jeg i alt får 12 stykker butterdej. Hvis man har en rulle butterdej, skær den da over i 12 stykker. Pres disse stykker ned i formens 12 huller.

Æg i butterdej 5

3) Hvis man elsker os, så læg 12 skiver toastost oven på butterdejen. Hvis man ikke er så meget til ost, så kan man sagtens undvære det. Jeg lavede 6 med ost og 6 uden. Jeg vil helt bestemt anbefale med ost!

4) Kom 6 æg i en skål og bland hvider og blommer sammen. Kom ca. ½ æg i hver af de 12 butterdejshuller. Der skal være plads til bacon og en cocktailpølse, så fyld ikke helt op til kanten.

5) Når baconet er ved at være færdig, kom 12 cocktailpølser på panden og svits dem hurtugt af. Kom 1 cocktail pølse ned i hver form. Fordel det færdigstegte bacon i de 12 huller.

6) De bages i ca. 15-18 min. ved 200 C varmluft til ægget har sat sig. Hvis butterdejen eller osten begynder at blive lidt sort, så slå varmluften fra. Tag dem forsigt ud af formene (pas på, de er varme), og bag dem i endnu 5 min. uden form.

7) De serveres dejlig varme med det samme.  De kan serveres som tilbehør til et stort morgenmad/brunch bord. Men vi spiser dem også gerne bare for sig selv … de mætter!
Æg i butterdej 4

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Chokoladeskåle