Broccolisalat - Deluxe

Bagte kartofler med lækker dressing

Bagte kartofler med lækker dressing1

Det er sommer og grillen bliver forhåbentlig fyldt op med lækkert kød ude i de små hjem. Men hvad skal man spise til at det kød. Mit første valg er en bagt kartoffel – Findes der noget bedre?

Selvom bagte kartofler i sig selv er en vinder, så synes jeg dog den godt kunne træne til en lille forandring. Jeg har altid puttet enorme mængder af smør ned i den store krabat af en kartofel, der ligger på tallerknen, men nu har jeg fundet et super lækkert alternativ … nemlig en let og smagsfuld dressing.

Ingredienser (til 4 personer):

  • ca. 2 stk. bagte kartofler til hver
  • Oliven olie (andet olie kan også bruges)
  • Groft salt

 

Dressing: 

  • 4 dL creme fraiche 38% eller græsk yoghurt for en mere fedtfattig version.
  • 1 dL mayonnaise
  • 1-2 tsk. rødvin- eller hvidvinseddike
  • 1 tsk. sød sennep
  • 3 spsk. sukker
  • 3 tsk. fint salt
  • 1 lille bundt/plante purløg
  • 1 lille bundt radisser

Fremgangsmåde: 

1) Vask kartoflerne grundigt. Læg dem i hver deres stykke staniolpapir og skær et dybt kryds ned i dem. Hæl lidt olie udover og drys til sidst med salt over dem. Pak dem godt ind i staniolpapiret.  Bages i ca. 1½ time ved 200 C varmluft.

1

2) Nu skal dressingen laves. Skær radisser i små nips stykker. Hak purløg i små stykker. Bland de resterende dressing-ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Radisser og purløg kommes i.

Serveringsforslag:

Alt grillet mad går som skrevet til bagte kartofler. Min yndlings er Svinemørbrad i BBQ marinade . Hertil kan man lave enten den cremet Broccolisalat eller den friske vandmelonsalat.

 

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

1 kommentar

  • If you want to increase your experience just keep visiting
    this web page and be updated with the newest gossip posted here.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Broccolisalat - Deluxe