Varm chili-ingefær kyllinge m. citruskål

Bagte kartofler med lækker dressing

Bagte kartofler med lækker dressing1

Det er sommer og grillen bliver forhåbentlig fyldt op med lækkert kød ude i de små hjem. Men hvad skal man spise til at det kød. Mit første valg er en bagt kartoffel – Findes der noget bedre?

Selvom bagte kartofler i sig selv er en vinder, så synes jeg dog den godt kunne træne til en lille forandring. Jeg har altid puttet enorme mængder af smør ned i den store krabat af en kartofel, der ligger på tallerknen, men nu har jeg fundet et super lækkert alternativ … nemlig en let og smagsfuld dressing.

Ingredienser (til 4 personer):

  • ca. 2 stk. bagte kartofler til hver
  • Oliven olie (andet olie kan også bruges)
  • Groft salt

 

Dressing: 

  • 4 dL creme fraiche 38% eller græsk yoghurt for en mere fedtfattig version.
  • 1 dL mayonnaise
  • 1-2 tsk. rødvin- eller hvidvinseddike
  • 1 tsk. sød sennep
  • 3 spsk. sukker
  • 3 tsk. fint salt
  • 1 lille bundt/plante purløg
  • 1 lille bundt radisser

Fremgangsmåde: 

1) Vask kartoflerne grundigt. Læg dem i hver deres stykke staniolpapir og skær et dybt kryds ned i dem. Hæl lidt olie udover og drys til sidst med salt over dem. Pak dem godt ind i staniolpapiret.  Bages i ca. 1½ time ved 200 C varmluft.

1

2) Nu skal dressingen laves. Skær radisser i små nips stykker. Hak purløg i små stykker. Bland de resterende dressing-ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Radisser og purløg kommes i.

Serveringsforslag:

Alt grillet mad går som skrevet til bagte kartofler. Min yndlings er Svinemørbrad i BBQ marinade . Hertil kan man lave enten den cremet Broccolisalat eller den friske vandmelonsalat.

 

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Varm chili-ingefær kyllinge m. citruskål