6 måneder som mor - Det er vidunderligt men hårdt.

Blomkålspandekager toppet med lækkerier

skaermbillede-2017-02-28-kl-15-38-59

Det her er altså den lækreste frokost, jeg længe har fået – Og så ovenikøbet skide sund.

Jeg vidste ikke lige helt, hvad jeg ville have til frokost. Noglegange er det altså virkelig en god ide bare at bruge, hvad man lige har i hjemmet. Der kommer retter ud af det, som man aldrig var gået ud og handlet ind til. Se nu bare denne lille sag af en fyldt pandekage … godt der er rester til de næste dage.

Ingredienser til ca. 12 små pandekager m. fyld (frokost til ca. 4 personer):

Blomkålspandekager:

  • 1 blomkålshoved
  • 6 æg
  • 2 tsk. salt

skaermbillede-2017-02-28-kl-15-43-56

Fyld:

  • 600 g hvid fisk (jeg brugte torsk fra frost, men andre hvide fisk fx. den billige pangasius fisk kan også sagtens bruges)
  • 4 små/medium modne avokadoer
  • 6 mellem gulerødder
  • 200 g neutral flødeost (gerne light, jeg brugte BUKO light 4%) – Alternativt kan hytteost bruges. 
  • 12 skiver bacon (ca. 1,5 pakke)
  • 12 krabbestænger (normalt brugt til sushi)

 

Fremgangsmåde: 

1) Kom gulerødder og blomkålen i kog i en gryde. Blomkålen skal ikke koges helt til smat, men skal være kogt så man lige kan mose det med en gaffel. Blomkålen er færdig før gulerødderne. Når blomkålen er færdig tages det op af gryden og moses med en gaffel.  Der må gerne være små stykker i mosen. Lad mosen køle ned. Gulerødderne koges videre, indtil en gaffel kan stikkes igennem.

2) Steg bacon sprødt. Imens der steges bacon, kan man passende lave acokadomosen. Mos avokadoerne med en gaffel i en skål. I advokadomosen tilsættes ca. 30 g flødeost. Smag til med salt og peber. Når baconet er stegt sprødt lægges det på køkkenrulle, så fedtet suges fra.

3) Bland den nedkølet/lune blomkålsmos med æggene og salt. Blomkålsæggemassen laves til 12 små pandekager på ca. 10 cm i diameter på en pande med en lille smule stegefedt og medium varme. Jeg lavede 3 pandekager adgangen på en pande. Hav tålmodighed med dem, og pas på de ikke knækker – de er lidt skrøbelige under stegningen. Hold dem lune indtil de skal have fyld på (fx. under stanniolpapir).

4) Steg den hvide fisk og krydder med salt og peber. Krabbestængerne kommes meget hurtigt på panden eller i mikro-ovnen. De skal kun lige varmes op, da de er tilberedte.

5) Pandekagerne skal nu have fyld på toppen. Fordel det resterede flødeost på bunden af hver pandekage (ca. 14 g på hver pandekage). Ovenpå lægges en halv gulerod, 50 g stegt hvid fisk og en krabbestang. Til sidst lægges en klat avokadomos på, og pandekagen toppes med sprødt bacon.

skaermbillede-2017-02-28-kl-14-54-26

6) Pandekagerne serveres direkte, så de stadig er lune.

skaermbillede-2017-02-28-kl-15-37-42

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

6 måneder som mor - Det er vidunderligt men hårdt.