Krebsehalesalat - Den lette frokost

Blomkålssuppe med hvid fisk

Blomkålssuppe

Har du helt vildt meget lyst til at få prutmave? – Så er det her lige sagen.

Jeg er vild med blomkål, men af en eller anden grund, har mange fået et dumt forhold til den. Formeentlig fordi den altid serveres som det kedelige udkogte grønsagstilbehør.

Det skal der laves om på, blomkål smager fantastisk og skal udnyttes. Så her er en ret, hvor hovedingrediensen er blomkål.

Ingredienser til ca. 2 personer: 

  • 2 blomkål
  • ca. 4-5 dL mini- eller letmælk
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 400 g hvid fisk (Den billige version er pangasius fisk, den lidt finere er torsk. Andre hvide fisk fungere også fint)
  • Salt og peber
  • Evt. serveres med lunt brød

 

Fremgangsmåde: 

1. Kog blomkålene. For at få plads i gryden til det hele, kan de deles i små buketter. Ca. 1/3 af blomkålene tages op, når de lige præcis er kogt igennem. De skal ikke knase, men der må gerne være bare lidt bid i. Resten koges til de er kogt hele møre. Hel vandet fra blomkålene og blend de helt møre til en mos (blomkålene med lidt bid i skal IKKE blendes).

2. I blomkålsmosen tilsættes mælk.  Gør det lidt efter lidt mens der blendes. Det varierer meget, hvor meget mælk der skal til. Lad derfor være med at hælde det hele i på en gang. Det kan både være, at du skal bruge mere eller mindre 4-5 dL. Bliv ved at hælde mælk i mosen, mens der blendes, indtil det har konsistens af suppe. Suppen skal ikke være tynd, men må gerne være en god tyk suppe.

3. Tilsæt grøntsagsbouillon og smag suppen til med salt og peber. Lad den stå og simre lidt, imens fisken steges. Fisken skal bare lige steges igennem, mens den smages til med lidt salt. Hvis brød ønskes til, sæt det i ovnen.

4. Med en gaffel splittes fisken op i små mundbidder og det samme gøres med blomkålen, der ikke er most.  Disse to ting fungere som fyld til suppen. Hvis man vil kræse lidt om suppen, kan man også toppe den med knust stegt bacon (men så går det sunde lidt af).

5. Server suppen for sig og de to fyld for sig. Så kan man selv blande det.

Velbekomme!

 

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Krebsehalesalat - Den lette frokost