Goldenmousse kage (karamelmousse) på browniebund og m. chokolade ganache, karamelknas og marangskager

Brændte mandler

skaermbillede-2016-12-02-kl-11-03-21

Så blev det endelig jul!

Jeg er en rigtig julepige – Jeg har det i blodet, for jeg er nemlig decemberbarn. Jeg glæder mig som et lille barn til jul hvert år, og det er ikke kun på grund af fødselsdagen, det er selvfølgelig på grund af alt den dejlige hygge og den lækre mad, som hører julen til.

Og hvad ville være mere oplagt for en madblog, end at lave en lille mad-julekalender? Så her får i første indlæg af 24 små julelækkerier.

Er der nogen bedre måde at starte julen på end brændte mandler? – Jeg tror det ikke.

Ingredienser til en god portion brændte mandler: 

  • 200 gram hele mandler (3 dl)
  • 200 gram sukker
  • 3/4 dl vand

Fremgangsmåde:

1) Kom de tre ingredienser på en pande og skru op for middel/høj-varme. Rør jævnligt rundt.

2) Vandet begynder at koge op, og når alt vandet er kogt fra, dannes der nærmest “sukker-sne” omkring mandlerne. Skru nu ned på middelvarme.

2015-11-27 20.46.57

3) Hold meget nøje øje med mandlerne og rør konstant rundt. Der begynder at dannes karamel rundt om mandlerne. Alt sukkeret skal ikke smeltes, så får man ikke “knaset” rundt om mandlerne. Når alle mandler har et godt lag knasende sukkerkaramel omrking sig, tages de af varmen og over på et stykke bagepapir.

4) Fordel med det samme mandlerne på bagepairet, så de kan “tørre”. Det er vigtigt de ikke ligger i en stor klump, for så klistrer de sammen.

5) Server mandlerne lune, og gem resten – De kan jo nydes både lune og stuetempereret.

Skærmbillede 2015-11-30 kl. 13.03.16

Velbekomme!

Merry Christmas

– Frk. Haslund 

3 kommentarer

  • Super god opskrift!
    Jeg forsøgte selv at lave dem ud fra denne opskrift i onsdags. Jeg har delt opskriften på min blog, med henvisning til din blog.
    – Tak for en rigtig god blog.

    Mvh. Simone

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haslund Home

      Hej Simone.

      Dejligt du kan lide mine opskrifter, det er altid skønt at få glade feedbacks.
      Og helt fint du har delt opskriften på bloggen.

      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] jeg så opskriften hos hende her, måtte jeg også forsøge at lave dem! I får selvfølgelig også opskriften […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Goldenmousse kage (karamelmousse) på browniebund og m. chokolade ganache, karamelknas og marangskager