Brændte mandler
Så blev det endelig jul!
Jeg er en rigtig julepige – Jeg har det i blodet, for jeg er nemlig decemberbarn. Jeg glæder mig som et lille barn til jul hvert år, og det er ikke kun på grund af fødselsdagen, det er selvfølgelig på grund af alt den dejlige hygge og den lækre mad, som hører julen til.
Og hvad ville være mere oplagt for en madblog, end at lave en lille mad-julekalender? Så her får i første indlæg af 24 små julelækkerier.
Er der nogen bedre måde at starte julen på end brændte mandler? – Jeg tror det ikke.
…
Ingredienser til en god portion brændte mandler:
- 200 gram hele mandler (3 dl)
- 200 gram sukker
- 3/4 dl vand
…
Fremgangsmåde:
1) Kom de tre ingredienser på en pande og skru op for middel/høj-varme. Rør jævnligt rundt.
2) Vandet begynder at koge op, og når alt vandet er kogt fra, dannes der nærmest “sukker-sne” omkring mandlerne. Skru nu ned på middelvarme.
3) Hold meget nøje øje med mandlerne og rør konstant rundt. Der begynder at dannes karamel rundt om mandlerne. Alt sukkeret skal ikke smeltes, så får man ikke “knaset” rundt om mandlerne. Når alle mandler har et godt lag knasende sukkerkaramel omrking sig, tages de af varmen og over på et stykke bagepapir.
4) Fordel med det samme mandlerne på bagepairet, så de kan “tørre”. Det er vigtigt de ikke ligger i en stor klump, for så klistrer de sammen.
5) Server mandlerne lune, og gem resten – De kan jo nydes både lune og stuetempereret.
Velbekomme!
…
Merry Christmas
– Frk. Haslund
Super god opskrift!
Jeg forsøgte selv at lave dem ud fra denne opskrift i onsdags. Jeg har delt opskriften på min blog, med henvisning til din blog.
– Tak for en rigtig god blog.
Mvh. Simone