• ···
Wow en weekend!

Brownie m. choko-dolce, pistacie, frysetørret hindbær, hindbærcouli og vaniljeis

skaermbillede-2017-09-13-kl-18-52-32

Guffe’li’guf … lige ned i min mave!

I sidste weekend havde vi gæster, hvor denne lækre dessert stod på menuen. Dette er en dessert, der er super nem at lave og er altid en sikker vinder. De tre overordnede spillere i denne dessert er chokolade, vanilje og hindbær, og hvem pokker elsker ikke dem?

Ingredienser til ca. 6 personer:

Brownie-kagen:

Jeg bruger en form på ca. 20 x 25 cm

  • 170 g god mørk chokolade
  • 100 g ægte smør (ikke smørbart)
  • 100 g sukker
  • 3 store æg (eller 4 små)
  • 60 g hvedemel
  • 1 dåse kondenseret mælk – til at lave en Dulce karamel (Jeg brugte på billedet en choko version, men de er svære at finde, så en helt almindelig dåse kondenseret mælk er også perfekt!)
  • evt. 1 håndfuld pistacienødder hakket til pynt
  • evt. frysetørret hindbær til pynt

Tilbehør:

  • Friske hindbær
  • 1 L Vaniljeis (gerne italiensk) – Har du tid og overskud, lav da evt. en omgang hjemmelavet hindbæris
  • Hindbær marmelade til couli (ja, en helt almindelig hindbærsyltetøj)

Fremgangsmåde:

Dulce-karmel:

OBS: Lav gerne dulce karamellen dagen før, så den kan køle helt ned.

1) Dåsen med den kondenseret mælk kommes uåbnet ned og småkoge i en gryde med låg i 4 timer. Det er vigtigt, at dåsen hele tiden er helt dækket med småkogende vand i de 4 timer – både for at alt mælken bliver til karamel men også for at undgå dåsen eksploderer.

2) Tag dåsen op af vandet og lad den stå og afkøle i køleskabet i min. 2 timer, gerne natten over. Når dåsen nu åbnes, vil du have lavet den lækreste cremet karamel.

 

Brownie:

1) Chokoladen hakkes og smeltes sammen med smøret over et vandbad eller meget forsigtigt i en gryde.

2) Sukker og æg piskes til en tykkere lysegul masse.

3) Sukker-/æg blandingen vendes sammen med chokoladesmørret. Vend rundt til det er en ensartet masse.

4) Hvedemelet vendes nu i indtil det igen er ensartet og uden klumper.

5) Kom et stykke bagepapir i formen, gerne så det dækker både bund og alle siderne.

6) Hæld dejen i formen og lad den stå på køkkenbordet i ca. ½ time. Bag den nu ved 170 grader i ca. 25 min. Kagen skal være svampet, så den skal ikke virke fuldstændig gennembagt.

7) Når kagen er kølet ned skæres den ud, som du ønsker.

8) Pynt som du ønsker med dulce karamel og evt. med hakket pistacienødder og frysetørret hindbær.

Anretning:

Anret lige præcis som du ønsker. Jeg stiller kagestykkerne lidt på skrå, trækker en omgang hindbær syltetøj gennem tallerknen. Sætter en iskugle ovenpå. Og pynter med med friske hindbær.

2017-09-10-14-12-39-1

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Wow en weekend!