Romainesalat m. syltede peberfrugter, mozzarella/parmesan, dressing og hjemmelavet brødcroutoner

Brownie m. Dulce de Leche (karamel)

skaermbillede-2018-01-21-kl-06-53-47

Når svampet er det vigtigste ord!

Hvis i skulle være i tvivl, så er det her en brownie – En lækker, smuk og ikke mindst svampet brownie … Lige præcis som den skal være. For at pynte den ellers meget neutrale kage, så har jeg da lige proppet lidt hjemmelavet karamel på toppen.

Skal du forkæle nogle du holder af? Så er svaret på hvordan lige her!

Ingredienser: (ca. 10 store stykker brownie)

  • 200 g sukker
  • 2 store æg (eller 3 små)
  • 110 g smør
  • 125 g mørk chokolade
  • 1 vaniljestang, brug kun vaniljekornene heraf
  • 1 lille spsk. kakao
  • 50 g hvedemel
  • Til karamellen: 1 dåse sødet kondenseret mælk (jeg bruger den fra Nestle)

Fremgangsmåde:

Dulce de Leche (karamel):

1) Start med at lave karamellen i god tid. Jeg laver den altid dagen før. Dåsen med den kondenseret mælk kommes uåbnet ned og småkoge i en gryde med låg i 4 timer. Det er vigtigt, at dåsen hele tiden er helt dækket med småkogende vand i de 4 timer – både for at alt mælken bliver til karamel men også for at undgå dåsen eksploderer.

2) Tag dåsen op af vandet og lad den stå og afkøle i køleskabet i min. 3 timer, helst natten over. Når dåsen nu åbnes, vil du have lavet den lækreste cremet karamel.

Kagen: 

1) Chokoladen og smøret smeltes sammen i en gryde eller forsigtigt i microovn.

2) Æg og sukker piskes grundigt sammen i et par minutter.

3) Vend chokolade/smør ned i ægge/sukkermassen.

4) Kom resten af ingredienserne i massen og vend rundt til du har en jævn masse hvor alt mel er fordelt og ikke klumper.

5) Kom kagemassen i en beklædt form. Jeg bruger en form på ca. 20 x 25 cm eller en springform på ca. 20/21 cm.

6) Bag kagen i ved 180 C varmluft i ca. 26-28 min.

7) Lad kagen køle ned og sprøjt den lækre karamel ovenpå eller ved siden af.

skaermbillede-2018-01-21-kl-06-54-02

Jeg serverede sidst denne lækre svampede bandit af en kage til en omgang mousser: Hindbær- og hvid chokolademousse. Det var en top lækker og ikke mindst smuk dessert inspireret af min nytårsdessert. Opskrifterne på mousserne har i endnu til gode, men jeg lover: DE KOMMER!

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Romainesalat m. syltede peberfrugter, mozzarella/parmesan, dressing og hjemmelavet brødcroutoner