Hindbær med choko-karamel fyld

Browniehapsere m. karamel

Perfekte til en hver anledning – Fra eftermiddagskage til de store fester! 

… og man går aldrig galt i byen med brownies!

I opskriften nedenfor skal du bruge enten hvid eller mørk chokolade alt efter om de ønsker de mørke brownies eller de lyse brownies.

Ingredienser til 40 stk. hapsere (Jeg bruger en form på ca. 20 x 25 cm):

  • 200 g smør
  • 250 g hvid eller mørk chokolade
  • 200 g rørsukker (almindelig sukker kan bruges, men jeg anbefaler bestemt rørsukker)
  • 1 nip salt (mellem to fingre)
  • 4 æg
  • 1 vanilje stang
  • 135 g mel

Til toppen/pynt:

  • 150g hvid eller mørk chokolade
  • Frysetørrede bær
  • Crispy pearls
  • … Alternativ kan man komme karamel på toppen, lavet af: 1 dåse sødet kondenseret mælk (jeg bruger den fra Nestle) OBS: Se fremgangsmåde sidst i opskriften.

Fremgangsmåde:

1) Lav nu kagen. Smøret smeltes. Den hvide chokolade smeltes over et vandbad eller meget forsigtigt i mikroovnen.

2) Æg, mel, sukker, vanilje og salt piskes sammen til en “let og luftig” masse.

3) Kom smøret i dejen og vend rundt. Kom dernæst chokoladen i dejen og vend rundt.

4) Kom dejen i en form. Bag kagen ved 190 C i ca. 30 minutter (Den lyse vil blive brun på toppen). Stik en gaffel ned i kagen efter 25 min. for at fornemme om kagen er gennembagt. Ovne varierer meget, så om det er 25, 30 eller 35 min. er meget svært at sige præcist. Det vigtigste er, at den ikke overbages, for en brownie skal være meget svapet.

5) Køl kagen helt ned.

6) Skær kagen ud mindre stykker, jeg skar ud i 40 små hapsere, men de kan jo altid laves større fx. 20 stk. (Jeg skærer kanterne af først, men kanterne kan sagtens spises, det er kun for udseendets skyld, at jeg skærer dem af).

7) Dyb hapserne i smeltet chokolade og drys det ønskede pynt på.

Alternativ: Hvis der skal laves karamel:

1) Start med at lave karamellen i god tid. Jeg laver den altid dagen før. Dåsen med den kondenseret mælk kommes uåbnet ned og småkoge i en gryde med låg i 4 timer. Det er vigtigt, at dåsen hele tiden er helt dækket med småkogende vand i de 4 timer – både for at alt mælken bliver til karamel, men også for at undgå dåsen eksploderer. Tag dåsen op af vandet og lad den stå og afkøle i minimum 1 time (den kan også stå flere timer eller natten over). Når dåsen åbnes, vil du have lavet den lækreste cremet karamel.

2) Sprøjt karamellen på toppen af kagerne med en sprøjtepose med en tyl og stil dem på køl i minimum en time. Kagerne kan eventuelt pyntes med en skive chokolade eller hvad du lige har af smukt pynt.

Billeder fra Theodors barnedåb, hvortil jeg lavede kagerne for første gang. De er siden blevet lavet 1.000 gange!

Lige et ekstra billede af alle kagerne til dåben.

skaermbillede-2017-01-26-kl-08-16-50

Dette overdådige bord bestod af følgende kager:

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hindbær med choko-karamel fyld