Brødstænger m. Ølandsmel

Butterdejskage m. chokolade og bær

Nemmeste wienerbrød 1

Denne kage er noget lignende den nemmeste kage eller måske rettere kringle, man kan lave. Den kræver praktisk talt ingenting af dig, udover at hakke lidt mandler og chokolade og tænde ovnen.

Ingredienser til en kage: 

  • 1 rulle butterdej
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g mælkechokolade
  • 1 bakke friske blåbær (ca. 125 g) – Friske hindbær eller brombær kan også bruges. 
  • 50 g mandler
  • 15 spsk. sukker

Fremgangsmåde: 

1) Hak mandlerne en smule groft – svarende til 1 mandel i ca. 4 dele. Hak chokoladen meget groft.

2) Fold butterdejsrullen ud på en bageplade med bagepapir.  I midten af butterdejen drysses 4 spsk. sukker. Ovenpå sukkeret lægges den hakkede chokolade og de hakkede mandler (gem lidt mandler til toppen). Ovenpå mandlerne lægges blåbærene, og blåbærene drysses med endnu 8 spsk. sukker.

3) Fold butterdejen over fyldet. Jeg flettede dejen, men hvordan den foldes er op til jer. Hvis man ikke fletter, så rids lidt huller ned igennem toppen på dejen, så den kan “ånde” under bagningen. Drys ca. 2-3 spsk. sukker og lidt hakkede mandler på toppen.

4) Bag kagen ved 200 C i 15 min., slå derefter varmluft til (stadig 200 C) og bag yderligere 5 min. Hold øje med at butterdejen ikke bliver for mørk. Hvis den begynder at blive brændt, så slå varmluften fra og bag videre ved almindelig varme.

Kagen serveres varm og gerne med en kop kaffe.

Nemmeste wienerbrød

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Brødstænger m. Ølandsmel