OREO cheesecake

Chokolade-cheesecake på browniebund

Så fin og lækker! 

Det er længe siden jeg lovede en opskrift, men min tid er fløjet afsted!

Bedre sent end aldrig, så her kommer den:

Ingredienser og fremgansgmåde:

Jeg bruger en springform på ca. Ø22 og evt. silikoneformene: “Silikomart Eclipse 100” og “Silikomart tourbillon forme

 

Chokolade ganache:

  • 300 g mørk chokolade
  • 2 dL fløde

Fremgangsmåde:

1) Chokoladen hakkes i små stykker og kommes i en skål og smeltes over et vandbad.

2) Fløden varmes op i en gryde til kogepunktet – Pas på, at den ikke brænder på. Hæld fløden over den hakkede chokolade og rør rundt til en ensartet chokoladecreme – Sørg for at komme helt til bunds. Det kan gryne i starten, men det vil samle sig og blive helt homogent. En færdig ganache skal være helt blank i overfladen, og al chokoladen skal være smeltet. Hvis det ikke samler sig, så varm det forsigtigt op i en gryde.

3) Kom kompotten i “Silikomart tourbillon“ formene. Kom formen med kompotten på frys i min. 4-5 timer til kompotten er helt frosset. Der vil måske være lidt til overs. Kom den på frys og lad med fryse helt ned.

 

Chokolade ostecreme:

  • 4 blade husblas
  • 2 dl piskefløde
  • 4 æggeblommer
  • 50 g vaniljesukker
  • 400g neutral smøreost (Philadelphia)
  • 100 g hvid chokolade smeltet
  • 100 g mørk chokolade smeltet

Fremgangsmåde:

1) Husblassen udblødes i koldt vand i ca. 10 minutter.

2) Lun fløden, og opløs det udblødteog vrædne husblassen i fløden.

3) Pisk æggeblommerne lyse og luftige med vanljesukkeret.

4) Tilsæt flødeost og fløde, og pisk det til en ensartet creme.

5) Smelt de to slags chokolade, og vend dem i ostecremen.

6) Kom lidt af osteblandingen i “Silikomart Eclipse 100“, kom derefter halvdelen af de frosne chokolade ganache stykker ned i. Fyld derefter formen med det resterende osteblandingen og sørg få at få det mast godt ud i alle siderne. Kom formen med osteblandingen på frys i min. 4-5 timer – helst natten over

Browniebund: 

  • 200 g sukker
  • 2 store æg (eller 3 små)
  • 110 g smør
  • 125 g mørk chokolade
  • 75 g mørk/gold eller mælkechokolade hakket groft (kan undværes eller alternativ bruges nødder)
  • 1 vaniljestang, brug kun vaniljekornene heraf (kan sagtens undværes)
  • 50 g hvedemel

Fremgangsmåde:

1) 125g chokolade og smørret smeltes sammen i en gryde eller forsigtigt i microovn.

2) Æg og sukker piskes grundigt sammen i et par minutter.

3) Vend chokolade/smør ned i ægge/sukkermassen.

4) Kom resten af ingredienserne i massen og vend rundt til du har en jævn masse hvor alt mel er fordelt og ikke klumper.

5) Kom kagemassen i en beklædt springform på ca. Ø22 cm.

6) Bag kagen i ovnen ved 180 C varmluft i ca. 25 min.

7) Lad kagen køle ned i køleskabet.

8) Når kagen er nedkølet og ostecremen frossent og klar til at tages ud af formen, samles kagen.

 

Chokoladekaramel:

  • 70 g sukker
  • 100 mL piskefløde
  • 1 stor spsk. glukosesirup
  • 100 g mælkechokolade

Fremgangsmåde:

1) Fløden opvarmes i en gryde. Hæld fløden i en skål, og skyld gryden af. Kom nu sukkeret i gryden og smelt det til en karamel under konstant omrøring. Når karamellem bliver gylden, skal den tages af med det samme, så den ikke brænder på.

2) Bland forsigtigt den lune fløde i karamellen under omrøring. Det er vigtigt, at fløden stadig er lun. Tilsæt sirup.

3) Hæld blandingen over chokoladen og rør rundt indtil chokolademassen er jævn.

4) Lad massen køle ned på køkkenbordet til stuetemperatur og sprøjt den ud som du ønsker rundt i kanten, efter kagen er samlet.

Opskrift på blomme-cheesecake HER

Opskrift op OREO-cheesecake HER

 

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

1 kommentar

  • you’re in point of fact a excellent webmaster.

    The site loading speed is amazing. It seems that you’re doing any unique trick.

    Moreover, The contents are masterpiece. you’ve performed a magnificent process on this topic!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

OREO cheesecake