• ···
Den ultimative Halloween kage

Chokolade cupcakes med heksehyl-choko-frosting

Lækre chokolade cupcakes med lækkert tvist!

Det er efterårsferie og mange af vores små unger er hjemme fra skole og institution. Det betyder at der skal hygges ekstra meget hjemme i familien, og der findes ikke nogen bedre måde at hygge på, end at smovse nogle lækre cupcakes i sig.

Disse chokolade cupcakes har et lille tvist i frostingen, som gør dem bare liiiiidt Halloween agtigt.

Ingredienser ca. 8-12 cupcakes (Se frosting nedenfor):

  • 115 gram Smør (gerne rigtigt smør)
  • 300 gram Mørk chokolade
  • 3 æg
  • 220 gram Mel
  • 250 gram sukker
  • 1 tsk Bagepulver
  • 2 tsk vanilje sukker
  • 1⁄2 dl kakaopulver
  • Lille nip salt – meget lidt.

 …

Fremgangsmåde: 

1) Tænd ovn på 180 grader og stil 8-12 muffinforme frem (størreslen på forme svinger meget).

2) Smørret samt 200 g chokolade smeltes, jeg gør det i mikroovnen – Giv den 15-20 sek. ad gangen og rør rundt efter hver omgang indtil det er smeltet.

3) Sukker og æg kommes i en skål og piskes sammmen til en gul luftig masse. Tilsæt mel, salt, kakao, vaniljesukker og bagepulver i æggeblandingen og pisk igen. Kom chokolade/smørblandingen i og vend rundt. Til sidst tilsættes 100 g groft hakket chokolade.

4) Kom dejen i muffinsformene, de hæver lidt, så fyld dem ikke helt op – ca. 2/3.  Bag dem i ovnen i ca. 15-20 min.  De skal selvfølgelig være bagte, men de må gerne virke en lille smule underbagte i midten, det gør dem rigtig snasket. (De er helt gennembagte efter ca. 20-22 min. hvis man ønsker det)

5) Sæt dem på køl/frys. De skal køles helt ned før topping kommer på.

Inregrienser til chokolade frosting:

  • 125 g blødt smør (ægte smør, ikke blandingsprodukt)
  • 130 g flormelis
  • 30 g kakao
  • 1 spsk. vand
  • evt. 25-30 heksehyl

Fremgangsmåde:

1) Del smøres i mindre stykker og piskes grundigt sammen med flormelis, kakao og vand. Nu har man en helt almindelig lækker choko-frosting.

2) Hvis man ønsker heksehyl-choko-frosting så skær de 20 heksehyl ud i hver ca. 8 små stykker og vend dem rundt i choko-frosting.

3) Kom frostingen på kagerne. Jeg kommer det i en frysepose og klipper et hul stort nok til, at heksehylstykkerne kan komme igennem.

4) Kom nu endnu engang kagerne på køl indtil frostingen har sat sig. Dette tager 1-2 timer.

Pynt:

  • 1 heksehyl pr. cupcake … eller hvad du ellers lige kunne finde på.

skaermbillede-2017-10-19-kl-17-50-07

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Den ultimative Halloween kage