Dipidi DIPS

Chokoladekaramel (god til topping af kager)

Chokolade karamel

Er du også træt af den traditionelle kakao-glasur, som man altid ender med at komme på sine kager? Det er jeg i hvert fald!

Derfor har jeg nu fundet frem til et rigtigt, nej et RIGTIGT, godt alternativ – Chokoladekaramel.

Ingredienser: 

  • 70 g sukker
  • 100 mL piskefløde
  • 1 stor spsk. glukosesirup
  • 100 g chokolade (kan være både mørk, lys og hvid chokolade)

Fremgangsmåde: 

1) Fløden opvarmes i en gryde. Hæld fløden i en skål, og skyld gryden af. Kom nu sukkeret i gryden og smelt det til en karamel under konstant omrøring. Når karamellem bliver gylden, skal den tages af med det samme, så den ikke brænder på.

2) Bland forsigtigt den lune fløde i karamellen under omrøring. Det er vigtigt, at fløden stadig er lun. Tilsæt sirup.

3) Hæld blandingen over chokoladen og rør rundt indtil chokolademassen er jævn.

4) Kom massen på køl. Når den er kølet helt ned, tag den ud af køleskabet og lad den stå lidt før den skal bruges til pyntning. Når den er meget kold, er den også meget hård, og man vil ikke kunne bruge den til pyntning før den har fået stuetemperatur.

Toppingforslag: 

Jeg bruger den oftes til den altid lækre Triple-Chocolate-Brownie eller til de små fine blåbærsnitter. Men den kan bruges til absolut alle kager, især hvis de indeholder chokolade.

Triple-Brownie 1    Blåbærsnitter

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

11 kommentarer

  • Maria

    Hej. Kan man bruge denne chokolade karamel til halvkugle forme. Ligesom hvis man skulle lave mousse bomber?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Maria

      Hvis du fryser karamellen ned før de tages ud af formen, så kan de sagtens!

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria

      Mange tak for det hurtige svar. Det lyder rigtig godt. Det vil jeg prøve. Skal nemlig prøve at lave din Hindbær- og hvid chokolademousse kage. Så tænkte man kunne bruge det som pynt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • jacqueline

    super lækkert! hvor køber man glukosesirup?:D

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Jacqueline

      Det vil jeg mene man kan i alle større supermarkeder (Bilka, Føtex, Kvickly, osv.)
      Måske man også kan være heldig at de mindre kæder har det. Men det er bestemt ikke svært at få fat på.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • jacqueline

    super lækkert! hvor kan man købe glukosesirup?:D

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Jacqueline

      Det vil jeg mene man kan i alle større supermarkeder (Bilka, Føtex, Kvickly, osv.)
      Måske man også kan være heldig at de mindre kæder har det. Men det er bestemt ikke svært at få fat på.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • jacqueline

      taak for hurtigt svar og en skøn blog! skal afprøve dine triple-chocolate brownies her til aften. kryds fingre for mig! 😀 haha

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Det skal nok gå super godt.
      Jeg har kun hørt positive feedback om den, så er sikker på det også lykkedes for dig.
      … ellers skriver du bare!

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lækkert 🙂 Har faktisk selv brugt noget lignende – men på en lidt anden måde 🙂 Simpelhen indeni f.eks. en kage eller en chokoladebar med nødder 🙂 Smager fantastisk 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Haslund Home

      Præcis, den er så lækkert, og kan bruges på alle måder. På kager, i kager, mellem lag, osv.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Dipidi DIPS