Fuldkornsboller - De nemmeste!

Chokoladeskåle m. hvid chokolademousse


De er da for fine!

Det er de fineste små søde snack, men det nemmeste du overhovedet kan komme i nærheden af! Jeg er så heldig at Callebaut Chokolade nogle gange sender produkter til mig. Og i sidste omgang fik jeg en omgang hvid chokolademousse-pulver. Det eneste jeg skulle tilsætte var lidt mælk og så skulle der piskes … BUM og du havde den lækreste mousse.

Den kan både bruges til at komme i chokoladeskåle, som jeg fx. gjorde til Valdemars barnedåb, men den kan også sagtens bruges som et mousse lag i en stor fin kage.

Ingredienser til fyldte chokoladeskåle:

  • Callebaut hvid chokolademousse pulver (Der er til rigtig meget mousse i en pose) – Hvis du ønsker at lave din egen hvid chokolademousse fra bunden, så se opskriften nedenfor.
  • Chokoladeskåle, enten hjemmelavet eller købt fx. disse – De skåle jeg har brugt på billedet er fra udlandet og kan ikke købes herhjemme eller på nettet, desværre.
  • Top evt. med nogle bær

Hjemmelavet hvid chokolademousse: 

OBS: Hvor mange fyldte skåle der kan laves af denne portion, afhænger naturligvis af skålenes størrelse, så det er meget svært at sige på forhånd. Men det er en god portion mousse, så vil tro, at der gennemsnitlig er til ca. 20 små skåle. 

Ingredienser:

  • 2,5 blade husblas
  • 200 g hvid chokolade, smeltet
  • 2 æg
  • 3 dl piskefløde

Fremgangsmåde: 

1) Husblassen lægges i koldt vand i 10 min. Imens smeltes chokoladen over et vandbad.

2) Æggene piskes over et vandbad indtil æggemassen bliver mere luftig og lun. Æggemassen må ikke blive alt for varmt, for så får man scramble eggs! Så når massen er lun, tages den af varmen.

3) Den udblødte husblas vrides for vand og opløses i æggeblandingen under omrøring.

4) Den smeltede chokolade kommes i æggeblandingen under omrøring.

5) Fløden piskes stiv. Vend chokoladeblandingen i fløden indtil massen er ensartet.

6) Chokolademoussen kommes på køl indtil den har sat sig. Kom den evt. i en frysepose frem for at lade det blive i skålen, det fremskynder køleprocessen. Det tager 3-4 timer i køleskabet (et smut i fryseren den første time kan også fremskynde processen). Når moussen har sat sig piskes den hurtigt til en ensartet masse. Kom den piskede mousse i en sprøjtepose og fyld moussen i chokoladeskålene. Stil igen skålene på køl, så moussen endnu engang kan sætte sig.

 

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Fuldkornsboller - De nemmeste!