Hjemvendt fra ferie kræver lette morgenboller

Ciabattabrød

Ciabatta brød

Findes der noget bedre et hjemmebagt brød? Jeg tror det ikke. Når man serverer hjemmebag for gæster, bliver der altid spist langt mere, end hvis man serverer et færdigbagt “lunselv” brød. Og helt ærligt, det kræver virkelig ikke ret meget at bage et hjemmebagt brød. Så vi skal bare i sving med melet!

Forleden bagte jeg dette ciabatta brød, som blev spist med står glæde, og som bestemt bliver bagt igen, meget snart! Ciabatta brød er rigtig lækkert at servere til det meste aftensmad, men er jo også fantastisk som sandwich brød.

Ingredienser til 2 brød eller ca. 20 boller: 

  • 600 g hvedemel (eller hvis man har det, pizzamel)
  • 400 g durum mel
  • 1 spsk salt
  • 50 g gær
  • 7 dL vand

 

Fremgangmåde: 

1) Opløs gær i lunt vand

2) Hvedemel, durummel og salt kommes i gærvandet og æltes godt sammen. Jeg lader den ælte i ca. 5 min. i køkkenmaskinen (man kan også ælte i hånden). Dejen skal gerne give let slip på skålen/bordet. Dejen skal nu hæve i minimum 6 timer, men gerne mere. Aller bedst, hvis den kan stå natten over i køleskabet.

3) Efter hævning kommes dejen ud på køkkenbordet, som er drysses med lidt durummel. Dejen skulle gerne flyde lidt ud. Skær dejen ud i to, og form meget forsigtigt 2 brød eller i ca. 20 boller.  Hvis man er for hård ved dejen, ødelægger man luftboblerne i dejen. Drys lidt durummel over brødene/bollerne. Lad igen dejen hæve i ca. 30 min.

4) Bag brødene i 20 min. eller boller i 17 min. ved 250 C varmluft. I ovnen stilles et fad med vand, for at skabe damp, hvis man ikke har en dampovn. Dette giver brødet en ægte ciabatta-skorpe.

Ciabatta brød 1

Serveringsforslag:

Ciabatta kan serveres til det meste mad, da det er ret neutral i smagen. Men det fungere selvfølgelig helt optimalt til supper. Jeg bruger det fx. til de lækre Jordskokkesuppe eller Hokkaidosuppe

Jordskokke suppe         Græskarsuppe 1

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Hjemvendt fra ferie kræver lette morgenboller