P-flødeboller (peanutsflødeboller)

Citronmåne i påskeforklædning

En citronmåne kan have mange former.

Jeg har været i køkkenet og lavet en masse lækkerier her til påske. En af dem er disse små citronmåner i påskeforklædning.

Denne påske-citronmåne er super nem at lave, er dejlig snasket og ikke mindst super smuk!

Ingredienser til 1 stor citronmåne eller ca. 10 små:

Kagen:

  • 2 tsk vaniljesukker
  • 180 g sukker
  • 2 små eller 1 stor ØKO citron (både skal og saft skal bruges)
  • 100 g marcipan
  • 200 g ægte smør, blødt
  • 4 store æg (5 hvis små)
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde:

1) Riv citronskal og pres saft ud af citronerne. Riv marcipan. Rør marcipan, sukker, vaniljesukker, blødt smør og citronskal sammen i en skål.

2) 1 æg piskes i blandingen ad gangen – pisk godt imellem hvert æg. Massen skal ende med at være lysegul.

3) Mel, salt og bagepulver sigtes i dejen og der røres rundt til en ensartet masse.

4) Vend citronsaft forsigtigt rundt i dejen.

5) Kagemassen kommes i en smurt springform (ca. Ø22) med et stykker bagepapir i bunden

6) Bag i 30 min ved 190 grader – Køl kagen ned efter bagning.

Toppen – Hvid chokolade ganache:

  • 200g hvid chokolade
  • 1 dL fløde
  • 15 g smør
  • evt. 1 spsk gul frugtfarve

Fremgangsmåde:

1) Hak chokoladen fint.

2) Varm fløden op lige præcis til kogepunktet og hæld det da over den hakket chokolade. Rør rundt til en ensartet masse.

3) Hak smøren ud i små stykker og rør rundet i blandingen til det er helt opløst. Tilsæt evt. gul farve.

Vælg nu mellem de to næste punkter:

  • En helt almindelig stor citronmåne: Kom massen over den afkølede kage og sæt på køl 2-3 timer til toppen har sat sig helt.
  • Små påske citronmåner: Kom ganachen på køl i ca. 1,5 time så den sætter sig lidt og rør rundt. Kom massen i en sprøjtepose og gå videre til pyntning nedenfor.

Pynt: Hvis du ønsker at lave små påske citronmåner

  • 100 g hvid chokolade
  • 10 små chokoladeæg (købt eller hjemmelavet)

1) Med en rund metalring udskæres ca. 10 små kager ud af den store kage – Spis resterne af kagen i smug.

2) Sprøjt ganachen ud på de små kager.

3) Skær nogle tynde strimler hvid chokolade og læg dem rundt om et lille chokoladeæg ovenpå ganachen.

Velbekomme

Glædelig påske til jer fra mig. 

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

P-flødeboller (peanutsflødeboller)