Lækker sommersalat

Couscoussalat m. grillet peberfrugt og basilikum

skaermbillede-2017-05-26-kl-10-39-29

Hurtig at lave, lækker at spise!

Mange har en tendens til altid at ende med kartofler, pasta eller ris som tilbehør til maden. Men det er altså for dumt. Fx. er couscous super mættende og man kan lave mange forskellige retter og salater med det. Denne salat er en af mine yndlings, da den er meget enkel at lave men har en rigtig dejlig smag, som går godt til det meste mad.

Ingredienser (til ca. 4 personer som tilbehør):

  • 250 g perle couscous (store couscous)
  • 4 peberfrugter (jeg bruger rød, orange og/eller gul, gerne blandet)
  • 1 dL olivenolie
  • 1 håndfuld friske basilikumsblade

Fremgangsmåde: 

OBS: salaten kan både serveres varm eller kold. Jeg serverede den varm den første dag og kold dagen efter.

1) Kog couscous efter anvisning på pakken.

2) Skær peberfrugter ud i mindre stykker, ca. 2 x 2 cm. Kom peberfrugtstykkerne i ovnen i 15-20 min. ved 200 C varmluft. Hold øje med dem, når de begynder at få sorte kanter/hjørner, så skal de vendes indtil den anden side også begynder at få sorte pletter.

3) Kom olie og basilikum i en miniblender og blend til bladene er kværnet helt.

4) Bland basilikumsolien rundt i couscousen, når den er færdigkogt og vend peberfrugter rundt i couscousen. Server den enten med det samme eller vendt til den er afkølet.

Serveringsforslag:

Til denne lækre salat fik vi en omgang kyllingespyd og en lækker frisk sommersalat. Desuden købte jeg lidt dressing, her kan man bruge mange forskellige slags, men vi fik cremet peberfrugtpesto og cremet basilikumpesto.

skaermbillede-2017-05-26-kl-10-39-15

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Lækker sommersalat