DÅBSKAGE #2 - Hvid chokolade-/hindbærmoussekage m. karameliserede peanuts

DÅBSKAGE #3 – Choko-/brombærmoussekage m. karameliserede mandler

Dåbskage nr. 3 – “Jørgensenkagen”

skaermbillede-2017-02-06-kl-10-46-38

Dåbskagerne i sammenhæng – “Theodor Haslund Jørgensen”

skaermbillede-2017-01-26-kl-08-00-19

Ja, der manglede i hvert fald ikke dåbskager til min lille basses barnedåb. Jeg havde selv lavet alle kagerne til det store kagebord til de 80 skønne gæster. Faktisk havde jeg udover de 3 store dåbskager også lavet både hvide og mørke brownies med karamel, glutenfri chokoladebombekage og en masse fine blå kyskager.

skaermbillede-2017-01-26-kl-08-16-50Folk var helt tosset med kagerne, og der blev taget flere billeder af kagerne end af hele festen og festens hovedperson … Tja, der er nok bare noget med kager som fanger folk.

I dette indlæg finder du opskriften på den tredje dåbskage “Jørgensenkagen”.

De to andre kager kan selvfølgelig også findes på bloggen:

Lagene i kagen – “Hvad er der bag masken?”:

Fra toppen: 

  • Bund
  • Hakket karameliseret mandler
  • Brombærbærmousse
  • Bund
  • Chokolademousse
  • Bund

skaermbillede-2017-02-06-kl-10-52-20

Kagen under pynten … mums for alle de lækre lag. 

Jojo, lagene er fine og lækre, men de skal altså lige dækkes lidt for at det ligner en rigtig dåbskage … eller hvilken kage man nu skal bruge den til. Så er det heldigt, at pyntningen er super nem!.

Ingredienser til en stor kage (Ca. 30 personer):

OBS: Der skal bruges en almindelig Ø24 springform som forhøjes med kageplast/chokoladefolie.

OBS: Kagen har bedst af at stå i køleskabet natten over og sætte sig. Start derfor i god tid. Husk også at de hjemmelavet kagebunde skal være helt nedkølet, før de kan udskæres og bruges. 

Kagebunde:

  • 280g hvedemel
  • 300g sukker
  • 6 æg
  • 4 tsk bagepulver
  • 6 spsk. Kakao pulver

 

Fremgansmåde: 

1) Æg og sukker piskes til en lys og luftig masse. Mel, bagepulver og kakao sigtes sammen i en skål og kommes lidt ad gangen i æggemassen mens der vendes forsigtigt, så massen bliver ensartet og forbliver luftig.

2) Når massen er ensartet, er den klar til at komme i formen. Kom dejen i en springform (efter bagning skal de 3 bunde skæres ud).

3) Bunden bages ved 180 grader indtil den er helt gennembagt, den må ikke klistre når du stikker en træ-tandstik eller gaffel i den. Prøv at stikke i kagen efter 35 min. Hvis den skal have mere, så giv den det. I min ovn tager det ca. 40 min., men jeg har i en anden ovn oplevet det tog ca. 1 time. Så mærk dig frem, den må bare ikke være klistret, for så er det umuligt at skære den ud.

4) Køl kagen helt ned, før den skæres ud i 3 skiver. Jeg skærer altid lige lidt af toppen 1-2 mm (da den godt kan bule lidt i toppen).

–  Hvordan bundene skæres? Jeg tager noget ståltråd og hiver det forsigtigt igennem kagen. Dog skærer jeg først for med en kniv rundt om kagen. Har du ikke ståltråd kan man sagtens skære den hele vejen.

Karameliserede mandler:

  • 150 g mandler
  • 150 g sukker

 

Fremgangsmåde:

Sukkeret smeltes til karamel på en pande, og mandler kommes i. Fordel karamellen bedst muligt rundt om mandlerne. Kom de karameliseret mandler på et stykke bagepapir og køl ned til karamellen er helt stivnet (kom dem gerne i fryseren for at speede afkølingen op) – Det er formentlig bare en stor karamel/mandel klump, du ender med, og det er helt perfekt.
Når det er kølet ned hakkes det ud, ikke alt for fint.

Chokomousse:

  • 5 dL fløde
  • 150 g mørk chokolade
  • 6 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 4 blade husblas

 

Fremgangsmåde:

1) Kom husblas i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en lysegul luftig masse. Smelt chokoladen over et vandbad. Vend chokolade i æggemassen.

2) Pisk fløden til en let skum og vend forsigtigt choko/æggeblandingen i.

3) Den udblødte husblas smeltes over vandbad. I den smeltede husblas kommes 3 spsk. af choko/flødebadingen og der røres grundig rundt. Ja, fløden bliver helt flydende. Vend husblasblandingen rundt i choko/flødeblandingen og sørg for det er fordelt godt.

4) Chokomoussen hældes over en skive bund i en springform. Og der lægges endnu en skive bund over og mases forsigtigt ned, så moussen er helt lige fordelt. Kom kagen på køl mens moccamoussen laves.

Brombærmousse:

  • 4 blade husblas
  • 350 g brombær (helst friske bær, hvis frosne tilsættes lidt ekstra flormelis)
  • 5 spsk. flormelis
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk. citronsaft
  • 180 g græsk yoghurt
  • 3,5 dL piskefløde

 

Fremgangsmåde: 

1) Kom husblas i kold vand i ca. 10 min. Imens koges brombær, flormelis, vaniljekorn og citronsaft. Det skal koge indtil bærrene er udsmattede. Det tager ikke ret lang tid.

2) Brombærmassen sies, så kernerne sies fra. Få alt det saft og kød med gennem sien som muligt, det et det, der giver smag.

3) Vrid den udblødte husblas og kom det i den lune brombær blandingen og rør rundt indtil husblassen er opløst i blandingen. Lad nu blandingen køle af ved stuetemperatur, endelig ikke i køleskabet da husblassen da vil sætte sig.

4) Pisk fløden til skum og vend den græske yoghurt i. Den stuetemperarede brombærmasse vendes forsigtigt i flødemassen.

5) Tag kagen ud af køleskabet og kom bageplast/chokoladefolie rundt i kanten. Brombærmoussen hældes forsigtigt over kagen. Gem ca. 4 spsk mousse.

6) De hakkede karameliserede mandler fordeles jævnt ovenpå brombærmoussen. Det sidste mousse smøres på den sidste bund, og bunden/toppen kommes ovenpå kagen (med moussen ned mod mandlerne). Mas forsigtigt på toppen og kom nu kagen på køl natten over. Dæk kagen til, så toppen ikke bliver tør.

Smørcreme:

  • 250 g blødt smør
  • 230 g flormelis
  • 3 spsk. kakao
  • 10-15 spsk. lunkent vand

Fremgansmåde:

Pisk alle ingredienserne godt sammen. Cremen skal nemt kunne smøres ud, hvis den er for tyk, tilsæt da lidt mere vand.

Smør kagen op med et jævnt lag smørcreme. Jeg bruger en lille paletkniv.

Revet chokolade:

 

Fremgangsmåde:

Ovenpå smørcremen dubbes det revet chokolade med hænderne. Der er chokolade overalt, og det er et møgarbejde, men hurtig overstået og man har den fineste kage bagefter. Kagen skal selvfølgelig på køl igen indtil servering.

Pynt til sidst med lidt kys. Dette gøres lige før servering, ellers bliver de smattede.

– Jeg lavede fejlen at pynte dem for tidligt. Så da kagerne skulle serveres, var de små kys helt smattet ud og jeg måtte fjerne dem. Jeg havde heldigvis lavet lidt ekstra kys, så jeg kunne redde kagepynten lidt. Oprindeligt havde jeg kys hele vejen rundt i kanten (som på den hvide kage), men der var ikke nok kys til at lægge rundt om alle tre kager igen.

Navnepynten: 

Pindene med navne havde jeg selv fikset. Jeg brugte Nicolas Vahe bambus spyd, som jeg bandt blå snor omkring. Navnene lavede jeg af tykt pap, hvor jeg skrev et bogstaver på hver stykke og limede dem sammen. Under pappet er der selvfølgelig en snor.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

DÅBSKAGE #2 - Hvid chokolade-/hindbærmoussekage m. karameliserede peanuts