NYTÅRSMENU 2016

Den sunde version af brun sovs og bøf med løg (grøntsagssovs)

skaermbillede-2017-01-09-kl-06-23-14 Måske det ikke ligner det, men det her er sundt med sund på!

Ved første øjekast ligner det jo egentlig bare en omgang bøf med løg og en ordentlig omgang fed brun sovs. Men sådan er det ikke … Det er bøf med løg og en ordentlig spand lækker grønsagsovs.

Har du også svært ved at undvære sovsen til dine bøffer? Så er det her en 100% lovlig sovs og den smager simpelthen bare så godt! Faktisk er det lige før, at jo mere sovs du spiser, jo bedre.

Indgredienser til en stor portion sund brun sovs (4 personer):

  • 1 blomkål
  • 3 oksebullionterninger
  • Sovsekulør

 

Kog blomkålet helt mørt. Si vandet fra ned i en skål. Kom blomkålen tilbage i gryden med ca. 3-4 dL af kogevandet. Stavblend blomkålen og tilsæt mere af kogevandet indtil du har den sovsekonsistens, du ønsker. Smuldre 3 bullionterninger ned i sovsen, tilsæt sovsekulør og stavblend igen. Smag til med salt og tilsæt evt. ekstra sovsekullør til den ønskede farve opnåes (der skal bruges en del kulør).

 

Resten af retten:

  • 200-250g oksefars pr. person
  • 1 stort løg pr. person
  • Gulerødder
  • Broccoli
  • Alternativ til grønsagerne: Bønnefritter

 

Skør løg ud i løgringe og steg dem på en pande ved middelhøj varme indtil de er lækre brune. Det må endelig ikke blive sorte, så smager de af kul. Lav nogle gode bøffer. Jeg spiser en bøf på ca. 200g, Mathias kan sagtens spise 250g. Steg bøfferne ved middelvarme (start evt. med at give dem en stegeskorpe ved at stege dem hurtigt på begge sider ved høj varme). Man skal være tålmodig med hakkebøffer, hvis de er tykke tager de ret lang tid at få gennemstegte, men omvendt skal de heller ikke steges fuldstændnig tørre. Når bøfferne er ved at være gennemstegte, drys dem da med salt og peber.

Kog gulerødder og broccoli i saltet vand. Jeg kan godt lide der er en lille smule bid i kogte grøntsager, andre vil gerne have dem helt udkogte og andre nærmest rå. Det er en smagssag. Du kan naturligvis servere alverdens andre grøntsager til bøfferne fx. bønnefritter, kun fantasien sætter grænser.

skaermbillede-2017-01-09-kl-06-23-21

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

NYTÅRSMENU 2016