Varm chili-ingefær kyllingesalat

Den ultimative Halloween kage

skaermbillede-2017-10-20-kl-17-31-41  

Happy Halloween!

Vi har allerede taget hul på Haloween herhjemme og i dag fik Mathias denne smukke “uhyggelige” kage med på arbejde. De var ret så glade hører jeg.

Inden under alt uhyggen finder man:

  • Bunde lavet af svampet gulerodskage
  • Mellem bundene den lækreste ostecreme.
  • Jordbunds-toppen er lavet af krystalliseret chokolade
  • En hvid chokoladehånd
  • Resten af pynten af lavet af fondant/marcipan

Skal I igang med lidt uhyggelig kage derhjemme? Så vil jeg klart anbefale at gå i krig med denne bandit. Selve kagen og cremen er meget nemme at lave. At lave alt pynten, er det der tager tid. Hvis ikke man har den tid, så vil jeg anbefale bare at lave kagen og cremen og servere den som en helt almindelig gulerodskage m. ostecreme.

Kagen er til ca. 15-20 personer.

skaermbillede-2017-10-20-kl-17-28-09

Ingredienser & Fremgangsmåde:

OBS: Jeg bruger en springform på ca. Ø24

Bundene – Gulerodskagen

  • 400 g skrallede gulerødder
  • 5 dL hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 M/L æg
  • 2 dL brun farin
  • 2 dL sukker
  • 2,5 dl neutral olie (fx. rapsolie)
  • 2 tsk. stødt kanel

 

1) Gulerødderne skrælles og rives på den grove side af rivejernet. Bagepulver, vaniljesukker og mel blandes sammen. Æg piskes med sukker og brun farin til det bliver “cremet”.

2) I æggemassen vendes melblaningen og den røres indtil du har en ensformig masse.

3) Tilsæt de revne gulerødder, olie og kanel til blandingen og rør rundt til du igen har en ensformig masse. Smør en springform og hæld dejen i springformen. Kom evt. et stykke bagepapir i bunden af formen.

4) Kagen bages i ca. 60 min. ved 180 C med over-/undervarme.

5) Stil kagen på køl, og køl den helt ned før den skæres ud til 3 bunde.

Ostecreme:

  • 600 g flødeost naturel
  • 160 g flormelis
  • 8 tsk. citronsaft

1) Flødeost, flormelis og citronsaft piskes sammen.

2) Læg en kagebund i bunden af en springform gerne med at bagepapir i bunden. Kom halvdelen af cremen på bunden. Læg endnu bund på og kom den anden halvdel af cremen ovenpå. Slut af med at ligge den sidste bund øverst på kagen.

3) Kom kagen på køl i 3 timer, gerne længere tid. Lav evt. pynten i denne tid.

Pynt:

Krystalliseret chokolade – Jordbund:

  • 200 g mørk chokolade
  • 60 g vand
  • 260 g sukker

1) Smelt chokoladen over et vandband i en stor skål. Kog vand og sukker i en gryde indtil massen begynder at tykne – Har du et termometer, skal sukkermassen være omkring 130-140 C. Tag da gryden af varmen.

2) Hæld en tynd stråle af sukkerlagen ned i chokoladeskålen mens der piskes med en håndpisker på mellemniveau. Der piskes indtil alt sukkerlage er i skålen. Bliv ved med at piske indtil din chokolade er krystalliseret.

 

Kant:

  • 250 g sort fondant
  • 200 g smør
  • 200 g flormelis
  • 2 spsk. citronsaft

1) Rul den sorte fondant ud, så længden og højden passer til din kage.

2) Pisk blødt smør, flormelis og citronsagt sammen til en smørcreme. Smør den ud på kagens sider og top.

3) Rul først fondantkanten rundt på kagen. Fyld derefter toppen op med krystalliseret chokolade.

 

Chokoladehånd:

  • 100 g hvid chokolade

1) Smelt chokoladen og tempererer den gerne.

2) Kom den smeltede chokolade i en frysepose og klip et lille hul i hjørnet. Forsøg nu af forme en skelethånd på et stykke bagepapir – Det er meget nemmere, hvis man på en eller anden måde kan ligge bagepapiret over noget kugleformet. Lav gerne hånden lidt tyk, så chokoladen ikke knækker.

3) Lad hånden sætte sig helt på køl (et pat minutter) før den kommes på kagen.

skaermbillede-2017-10-20-kl-17-25-23

Græskar og blade:

  • 200 g orange fondant eller marcipan
  • 100 g brun fondant eller marcipan
  • evt. lidt kobberstøv

1) Form så godt som muligt græskar og blade af fondanten/marcipanen. Jeg dryssede lidt kobberstøv over dem.

skaermbillede-2017-10-20-kl-17-25-47

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Varm chili-ingefær kyllingesalat