Kagebunde med vanilje, hvid chokolade og frysetørret hindbær

Enhjørningekage

Når det højeste ønske er en enhjørningekage!

Min venindes pige fyldte for nogle uger siden 7 år. I den anledning havde hun spurgt mig, om jeg ikke vil lave en enhjørningekage – Og det ville jeg selvfølgelig.

“Jo mere lyserødt, jo bedre” – Det var mottoet jeg gik efter.

Kagen har 6 lækre lag og det fineste pynt:

  • 2 mousser: Hvid chokolademousse og limemousse
  • 1 hindbærmarmelade-lag
  • 3 vaniljebunde
  • Lyserød fondant-/marcipanbånd
  • På toppen: smørcreme i 3 farver

Ingredienser til en stor kage (ca. 20-25 personer): 

OBS: Der skal bruges en ca. Ø22 springform som forhøjes med kageplast/chokoladefolie.

OBS: Kagen skal stå i køleskabet natten over og sætte sig. Start derfor i god tid. Husk også at de hjemmelavet kagebunde skal være helt nedkølet, før de kan udskæres og bruges. 

DAG 1 – DAGEN FØR SERVERING:

Vaniljekagebunde

Se opskriften HER. 

Lad bundene køle helt af, før du begynder på mousserne.

Hvid chokolademousse:

  • 5 blade husblas
  • 300 g hvid chokolade, smeltet
  • 3 æg
  • 5 dl piskefløde

Fremgangsmåde: 

1) Husblassen lægges i koldt vand i ca. 10 min. Imens smeltes chokoladen over et vandbad.

2) Æggene piskes over et vandbad indtil æggemassen bliver mere luftig og lun. Æggemassen må ikke blive alt for varmt, for så får man scramble eggs! Så når massen er lun, tages den af varmen. 

3) Den udblødte husblas vrides for vand og opløses i æggeblandingen under omrøring.

4) Den smeltede chokolade kommes i æggeblandingen under omrøring.

5) Fløden piskes stiv. Vend chokoladeblandingen i fløden indtil massen er ensartet.

6) Moussen hældes over en skive bund i en springform. Og der lægges endnu en skive bund over og mases forsigtigt en lille smule ned, så moussen er helt lige fordelt. Kom kagen på køl mens limemoussen laves.

Limemousse: 

  • 4 blade husblas
  • 1/2 l piskefløde
  • Korn af 1 vaniljestang, korn heraf
  • 4 spsk flormelis
  • 3-4 limefrugter, saftens heraf
  • evt. lidt blå frugtfarve

Fremgangsmåde:

1) Husblas lægges i koldt vand i 10 min.

2) Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem sammen med fløden i en skål. Fløden piskes til en let skum (pisk endelig ikke for meget, men kun lige så det bliver en fast skum). Limesaften og flormelis tilsættes og der piskes langsomt og meget kort igen – Kun lige så saft og melis har fordelt sig.

3) Husblas vrides fri fra vand og smeltes over et vandbad. Tag dernæst 3 spsk. flødeskum ned i husblassen og rør rundt til det er smeltet. Tag husblasblandingen af vandbadet og hæld det under forsigtig omrøring over i resten af skummet. Tilsæt evt. frugtfarve indtil den ønskede farve opnåes, jeg lavede denne mousse blå.

4) Forhøj kagen med kageplast og hæld moussen over bund 2 i springformen. Kom kagen på køl.

Hindbærmarmelade-lag:

  • 1 glas hindbærmarmelade
  • 3 blade husblas

Fremgangsmåde:

1) Udblød husblas i ca. 10 min. i koldt vand. Lun hindbærmarmeladen op i en gryde. Kom den udblødte husblas i den lune marmelade og rør grundigt rundt.

2) Lad marmeladen køle af til stuetemperatur på køkkenbordet, før det kommes forsigtigt ovenpå limemoussen.

3) Kom den sidste kagebund ovenpå laget, og sæt kagen på køl natten over. Dæk den gerne lidt til, så den øverste bund ikke bliver tør.

DAG 2 – SERVERINGSDAG:

Marcipan- eller fondantkant:

  • 3 pakker af ca. 180/200 g lyserød marcipan/fondant (Jeg foretrækker marcipan)
  • 150 g ægte smør
  • 150 flormelis.

Fremgangsmåde:

1) Mål kagens højde og omkreds og rul marcipanen/fondanten ud og skær til, så den passer rundt om kagen. Der vil være noget tilovers, og det skal bruges til ørene.

2) Pisk smør og flormelis godt sammen, og smør det rundt på kagens sider – Det bruges altså som “lim” til marcipanen/fondantet. Rul marcipanen/fondanten rundt om kagen.

Smørcreme:

OBS: Lav 3 portioner af dette med forskellige mængder farve.

  • ca. 200 x 3 g stuetempereret/blødt smør
  • ca. 200 x 3 g flormelis
  • Evt. 1 spsk. x 3 lime eller citron
  • Rød farve (gerne pasta farve)
  • Evt. slikperler

Fremgansmåde:

1) Pisk alle ingredienserne godt sammen.

2) Kom de 3 forskellige farver i 3 forskellige sprøjteposer med 3 tylle. Fordel tilfældigt smørcremen rundt på toppen og ned langs et stykke af siden.

Horn, øre & øjne:

  • 1,5 pakker hvid fondant
  • 1 spisepind/spyd til at holde hornet i kagen.
  • Evt. guldstøv
  • Blå fondant til øjne (ellers brug resterne af hvid fondant!)

Fremgangsmåde:

1) Hornet laves ud af ca. 1 pakke hvid fondant på denne måde: SE HER

2) Lav evt. hornet guld med gulvstøv og lidt vand (eller endnu bedre vodka, da det holder bedre)

3) Form et sæt øre at resterne fra det lyserøde marcipan og et sæt indre øre af hvid fondant.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Kagebunde med vanilje, hvid chokolade og frysetørret hindbær