Koldskålkage m. kammerjunkebund og jordbærsurprise

Falafler …. på snydemåden

Skærmbillede 2016-05-02 kl. 20.04.54 Skærmbillede 2016-05-02 kl. 20.06.00

Falalfer er et super godt alternativ til kød. Enten hvis man er vegetar eller hvis man bare ønsker at spare lidt på kød-mængderne, der bliver indtaget.

Der er bare lige det med falafler, at de kræver sindsygt mange ingredienser og ret meget arbejde. Derfor vil jeg nu indrømme for jer, at jeg meget sjældent laver dem fra bunden, men ofte gør brug af færdiglavede blandinger. Jeg synes helt ærligt, at de smager lige præcist ligeså godt som var de lavet med en masse besvær fra bunden.

 

Hvilke blandinger bruger jeg så?: 

  • Al’Fez marokanske falafler – Kan købes i Bilka og nogle MENY butikker
  • Al’Fez libanesiske falafler – Kan købes i Bilka og nogle MENY butikker
  • Hvis jeg finder spændende falafelblandinger i supermarkederne

Faktisk har jeg endnu ikke oplevet en dårlig falafelblanding.

Hvis man har en friture eller en høj pande der kan fyldes godt med olie, kan man med fordel friturestege falaflerne – Det gør at man kan lave dem helt runde. Men hvis ikke man lige har en frituresteger, så kan falafler sagtens laves på en almindelig pande med en masse olie. Så steger man dem faktisk nærmest som var det frikadeller bare med en del mere olie på panden.

 

Serveringsforslag:

Jeg anbefaler at lave de lækreste smagsfulde salater og dressinger til falafler.

Salater jeg anbefaler til falafler:

 

Dressinger jeg anbefaler til falafler:

Paprikadressing: (en sød dressing)

  • 250 g Creme Fraiche 18%
  • 2-3 spsk. paprika
  • 2-3 spsk. sukker
  • 2-3 tsk. salt
  • Frisk kværnet peber

 

Spicy-pasta dressing: (en stærk dressing)

  • 250 g Creme Fraiche 18%
  • 2-3 spsk. Spicy Paste (fx. Al’Fez, men alle andre kan også bruges)

 

Helt almindelig hytteost! 

  • 250 g hytteost

 

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Koldskålkage m. kammerjunkebund og jordbærsurprise