Hindbær- og hvid chokolademousse kage

Fancy Kyllingeburger (lavet på grøntsager)

_MG_3215

Som lovet er her opskriften på den meget specielle men helt fantastiske kyllingeburger, som min gruppe og jeg opfandt og lavede til Danpo “Kyllinge-Burger-Battle”. Nu har jeg testet dem af herhjemme også og finpudset opskriften til jer.

Burgeren er super sund, og kan meget let også laves glutenfri. Den har en masse lækkert smag i sig og ikke mindst er den virkelig smuk at se på.

Her ses super-konkurenternes ideer til en kyllingeburger, deres opskrifter har jeg desværre ikke.

_MG_3228

 

Ingredienser til 8 “små” burgere: (Jeg vil kalde dem forret strørrelse)

OBS: Det kan godt være lidt af et koordineringsarbejde at få alle disse elementer til at blive færdige og være varme på samme tid. Langt de fleste af elementerne kan sagtens lunes op igen, så fortvivl ikke. Gå efter kyllingen – Når den tages ud af ovnen, skal de andre elementer også være varme eller opvarmet, så burgeren kan samles.

 

Ketchup:  (Jeg laver altid dobbeltportion)

  • 250 g tomater (jeg bruger blommetomater)
  • 1/2 lille rødløg
  • 60 g sukker
  • 20 g eddike (helst æbleeddike)
  • 1 lille tsk. paprika
  • 1 tsk salt
  • 15 store basilikumblade

Hak tomaterne, skær løgene i tern og kom det i en gryde med sukker, eddike, paprika og salt. Lad det koge ved middel varme i 30 min. skru ned til lav varme og lad det småkoge under et låg i endnu cirka 30-45 min. Tilsæt basilikumsbladene og blend (fx. med stavblender) blandingen til en pure. Lad ketchupen køle ned til stuetemperatur. Den kan både serveres afkølet eller lun som ketchup til burgeren.

Opbevar resterne i en tæt beholder i køleskabet, og den kan holde i flere uger.

 

Blomkålsbunde:

OBS: Lav eventuelt dobbelt portion og brug også bunde som toppe i stedet for squashtoppene.

  • 1/2 blomkålshoved
  • 2 æg
  • 1 dL havregryn
  • ca. 10 store basilikumsblade
  • Salt og peber
  • ca. 1 dL rasp (kan undværes hvis glutenfri ønskes)

Skær blomkålet ud i buske og kog dem i 5 min. Blend blomkålene (fx. med stavblender) og tilsæt æg, havregryn. basilikum, salt og peber og blend igen til massen er ensartet. Lad blandingen køle af i minimum 30 min., så den sætter sig.

Lav ca. 8 små tykke pandekager på en bageplade med bagepapir. Drys med rasp. Bag bundende i 20-25 min. ved 180 grader. Bundene skal kunne slippe bagepapiret uden de store problemer.

2016-06-19 12.56.10 2016-06-19 12.56.17

 

Sennupsmayo: 

  • 3 dL ægte mayo (enten købt eller hjemmelavet)
  • 1-2 tsk. Dijonsennep (jeg anbefaler absolut Dijon, men er man til stærk sennep kan almindelig sennep også bruges)

Bland de to indgredienser sammen. Smag til hvor stærk sennepsmag du ønsker. Det skal kun være en bismag af dijon/sennep, og stadig hovedsageligt smage af mayo.

 

Grillet peberfrugt: 

  • 2 røde peberfrugter

Skær 8 firkantede stykker peberfrugt på ca. 4×4 cm, eller hvilke mål der lige passer til peberfrugternes form (Der vil formentlig være en del rester af peberfrugterne). Gril stykkerne på høj varme på en grilpande (pande med riller) til de har fået sorte grillstreger på begge sider. En almindelig pande kan også bruges, men skru da ikke helt op på maks, så bliver de for sorte.

 

Chili/citronkylling: 

  • 16 stk. inderfileter, ca. 1000 g (alternativ store fileter skåret i 16 mindre stykker)
  • 3 fed hvidløg
  • 2 dL citronolie (eller 2 dL almindelig olie blandet med skal revet fra 1 ØKO citron)
  • 0,5-1 tsk. chiliflager
  • Salt og Peber

Bland olie, presset hvidløg, chili, salt og peber og læg kyllingen i marinaden så længe som muligt (i en frysepose) – gerne natten over men i minimum 30 min. Læg kyllingestykkerne på en bageplade og sørg for at de har lidt chili og salt på sig, når de bages. Bag kyllingerne ved 180 grader i ca. 12-15 min.

 

Svampe-/rødløg-/balsamicokompot:

  • 250 g svampe (fx. champignongs)
  • 2 rødløg
  • 1 dL balsamico (mørk)

Skær svampe og løg ud i skiver og bland med balsamico. Lad blandinden stå i ca. 30 min. Steg blandingen ved middel/høj varme. Der vil formentlig komme en del væske fra champignongene. Steg blandinden til væsken er helt væk og champignon og løg er helt bløde og lækre – Det kan godt tage lidt tid. Blandingen bliver en mørk knap så elegant kompot, men den smager fantastisk.

 

Bacon: 

  • 16 stk. baconskiver (enten almindelig eller kyllingebacon)

Steg eller bag baconskiverne sprøde.

 

Squashtoppe: 

  • 1 stor squash
  • 1 stort æg
  • ca. 2 dL rasp (kan undværes hvis glutenfri ønskes)
  • Smør/magarine til stegning (brug helst ikke olie)

Skær 8 skiver ud af squashen. Lav så stor en overflade på stykkerne som muligt (skær “skråt”). Pensel toppene med æg og drys med rasp på begge sider. Hvis der ikke ønskes rasp, så pensel stadig med æg. Steg toppene ved middel/høj varme i smør. De skal være lækre sprøde og gyldne. Skru ikke for højt op for varmen, de skal ikke steges for hurtigt, da de også skal nå at tilberedes indeni.

Skærmbillede 2016-06-20 kl. 15.02.58

Et lille stemningsbillede fra Burger-Battlen.

 

Samling af burgeren:

  1. Find tallerkner frem. Tag en spiseske af din ketchup og læg den i en klat på den ene side af tallerknen og træk klatten ud med skeen.
  2. Smør blomkålsbundene med et godt lag mayo (på den side der ikke er rasp) og læg bunden ovenpå ketchupen med mayosiden opad.
  3. Læg en grillet peberfrugt ovenpå mayoen.
  4. Læg 2 stk. kylling ovenpå.
  5. Kom en god spiseske kompot ovenpå kyllingen.
  6. Læg to skiver bacon lidt skråt op ad burgeren eller ovenpå kompotten.
  7. Læg til sidst en squashtop ovenpå bacon.
  8. Det kan være en genial ide at bruge en pind til at holde burgeren samlet under serveringen. Og så ser det bare super godt ud.
  9. Server den ekstra mayo og ketchup til burgerne.

Skærmbillede 2016-06-20 kl. 16.05.29

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

   

1 kommentar

  • "Pitza" Bruun

    Fancy kyllingeburger er helt fantastisk. Smager som en drøm – TAK <3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Hindbær- og hvid chokolademousse kage