• ···
Gâteau Marcel

Frikadeller og kartoffelsalat

skaermbillede-2017-11-12-kl-10-31-36
Klassikeren over alle klassikere!

Nej, denne ret er ikke min opfindelse af den dybe tallerken, men det er en af mine yndlingsretter, når jeg skal servere et lækkert frokostbord, hvilket jeg fx. gjorde i sidste weekend.

Der er ikke noget jeg hader mere end købte færdiglavede kartoffelsalater. Til gengæld er der heller ikke noget jeg elsker mere end en rigtig god hjemmelavet kartoffelsalat og så især når der serveres en omgang hjemmelavet frikadeller til.

Her får i mine opskrifter på de to klassikere.

Frikadeller: Til ca. 20 frikadeller 

Ingredienser:

  • 500 gram hakket svinekød
  • 1 stort rødløg (eller 2 små)
  • 1,5 dL let- eller sødmælk
  • 2 æg
  • 2 spsk mel
  • 2 tsk. salt
  • Lidt friskkværnet peber

Fremgangsmåde: 

1) Blend eller hak rødløgene fint (jeg anbefaler at blende dem til mos). Bland løgene og de restenrede ingredienser til en ensformig fars. Kom farsen 30 min. i køleskabet, så sætter den sig bedre. Det er dog ikke en nødvendighed at køle farsen i 30 min., hvis man ikke har tiden.

2) Kom smør på en varm pande. Når smørret er bruset af og det begynder at lugte stegt er det klar til at stege. Brug en spiseske til at forme farsen. Dyp spiseskeen i det stegte smør, så farsen lettere slipper. Tag en stor skefuld fars. Form den med skeen og din hånd til en frikadelle. Læg farsen på panden og klem den lidt mere flad. Forsøg at lave alle frikadellerne ca. lige store, så det bliver stegt ens. Når de er godt gyldne og faste at trykke på, er de færdig.

3) Jeg kunne ikke have alt farsen på en pande. Sørg derfor for at der kommes ekstra smør på panden til næste omgang. Der skal hele tiden være gyldent smør på panden under stegningen.

skaermbillede-2017-11-12-kl-10-32-28

Kartoffelsalat: Til en stor portion 

Ingredienser:

  • 1 kg. kartofler
  • 1 lille rødløg
  • 6 spsk. ægte mayonnaise
  • 4 spsk. cremefraiche 18 %
  • 1-2 spsk. hvidvins eller æbleeddike (el. lign.)
  • ½-1 tsk. dijonsennep
  • 1 lille tsk. karry  (kan undværes)
  • 1 spsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Fremgagsmåde: 

1) Kog kartoffelerne til de er gennemkogte, men ikke til de nærmest er kogt til mos, der skal være lidt bid i. Om de skrælles eller ej er en smagssag, jeg skræller dem aldrig, da jeg køber kartofler med “fin” skræl. Rødløgethakkes meget fint i små tern.

2) Bland alle de resterende ingredienser til en dressing og smag til. Hvor meget eddike, sennep, sukker, salt og peber, der skal i, vil varierer alt efter vores forskellige smagsløg.

3) Når de færdigkogte kartofler er kølet helt ned, skæres de i skiver og skiverne skæres over i halve. Vil du have mindre stykker, så skær dem endnu engang, men jeg foretrækker kartoffelstykkerne ikke er alt for små. Kartofler og løg blandes sammen med dressingen.

Frikadellerne serveres lune og kartoffelsalaten kold.

skaermbillede-2017-11-12-kl-10-31-45

Serveringsforslag til en lækker frokost:

2017-11-05-13-40-00

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Gâteau Marcel