Fuldkornsboller – De nemmeste!
Kan i mærke søndagsstemningen?
Er der noget bedre en søndag morgen, hvor man har sovet længe og står op med et overskud til at lave en lækker morgenmad. Eller en søndag eftermiddag, hvor ungerne leger i haven og den lille sult begynder at melde sig. Det er i sådanne situationer, at duften af nybagte boller, der spreder sig i hjemmet, er lig med ren lykke.
Der er tusinde versioner af fuldkornsboller, men dette er verdens letteste version, og en version som bare altid er en sikker vinder.
…
Ingredienser til ca. 16-20 boller:
- Gær – 1 pakke a’ 50 g
- Fuldkornsmel – 200 g
- Hvedemel – 600 g
- Mælk (alt mælk kan bruges) – 4 dL
- Smør/magarine eller neutral olie – 1 dL / ca. 100 g
- 6 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
…
Fremgangsmåde:
1) Opløs gæren i lillefinger lunt mælk. Kom smeltet smør/magerine/olie, salt og sukker i og rør rundt. Kom til sidst melen i. Massen skal æltes, og her er det klart optimalt med en køkkenmaskine. Lad maskinen ælte den i ca. 3 min. Hvis ikke man har en maskine er det bare i gang med næverne. Dejen skal æltes indtil den ikke er klistret længere, men let giver slip på skålen / køkkenbordet.
2) Del dejen i 16-20 lige store stykker og form dem som boller. Læg dem på en bageplade og lad dem hæve i 30 min.
3) Nu skal de bare bages i ovnen i ca. 14 min. i 200 C.
Velbekomme!
…
I’m sending you good vibes
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu