• ···
Tærte m. skinke og porre

Gâteau Marcel i påskeudklædning

skaermbillede-2017-03-10-kl-10-59-45 skaermbillede-2017-03-10-kl-11-00-02

Så er det snart påsketid og så skal man da have en “påskekage”. 

Denne lækre sag af en påskekage er både gluten- og laktosefri, så alle burde kunne være med!

Den består hovedsageligt af chokolade med chokolade på, og hvornår pokker er chokolade ikke en sikker vinder? – Aldrig!

Indgredienser til 1 stor kage (ca. 8-10 personer):

  • 180 g mørk chokolade 70 %
  • 180 g smør
  • 180 g sukker
  • 6 æggeblommer fra store æg eller 4 bærer pasteuriserede æggeblommer
  • 4,5 æggehvider fra store æg eller 3 bærer pasteuriserede æggehvider

 

Pynt:

  • 100g mørk chokolade, behøver ikke være 70% men bare almindelig mørk (alternativt brug kakao)
  • Chokoladeæg
  • Evt. Kobberstøv

skaermbillede-2017-03-10-kl-11-00-41

Fremgangsmåde:

1) Smelt chokolade og smør enten over et vandbad eller forsigtigt i microovn.

2) 120 g sukker blandes med æggeblommerne og massen piskes luftig og lysegul.

3) Æggehviderne piskes stive i en anden skål sammen 60g sukker.

4) Chokolade-/smørblandingen vendes forsigtig op i skålen med de piskede æggeblommer.

5) De piskede hvider vendes derefter forsigtigt sammen med chokolade-/æggeblandingen.

6) En springform smøres med blødt smør på indersiden, og der drysses med lidt sukker (Det gør det nemmere at løsne bunden, når kagen er bagt). Kom eventuelt et stykke bagepapir i bunden af formen.

7) Halvdelen af moussen hældes op i springformen og bages den ved 175 grader i ca. 30 minutter (Når kagen tages ud af ovnen vil den falde lidt sammen og det er meningen). Den anden halvdel af moussen sættes til hvile i køleskabet.

8) Når den bagte bund er helt kølet af fordeles resten af chokolademoussen ovenpå. Glat chokolademoussen ud så overfladen bliver nogenlunde pæn. Stil kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 4 timer og meget gerne natten over.

10) Pynt kagen med ca. 100g fint hakkede mørk chokolade og evt. nogle påskeæg.

skaermbillede-2017-03-10-kl-11-00-22

Velbekomme!

I’m sending you good easter vibes

– Frk. Haslund

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Tærte m. skinke og porre