Browniehapsere m. karamel

Gulerodsbrud

Skærmbillede 2016-07-14 kl. 19.19.07 Skærmbillede 2016-07-14 kl. 19.19.22

Har du lyst til at forkæle familien eller vennerne med nogle smask hamrende lækre boller? Så er disse gulerodsbrud et rigtig godt bud. De kræver ikke vanvittigt meget mere end almindelig boller, men smager vanvittigt meget mere lækkert. Og så ser de jo bare rent ud sagt skide godt ud!

Ingredienser til ca. 15 gulerodsbrud: 

  • 50 g gær
  • 3,5 dL mælk
  • 70 g sukker
  • 5 g salt
  • 100 g smeltet smør
  • 300 g revet gulerødder
  • 100 g solsikkekerner
  • 800 g mel
  • 2 æg

Skærmbillede 2016-07-14 kl. 19.19.44

Fremgangsmåde: 

1) Lun mælken og hæld det over et smuldret gær. Lad det stå i et par minutterRør rundt til der ikke er gærklumper længereTilsæt sukker, salt, smeltet smør og enten revet gulerødder og solsikkekerner og rør rundtTilsæt lidt efter lidt meletÆlt dejen i ca. 5 min i rørmaskine eller i hånden til dejen er jævnDejen skal gerne give nogenlunde let slip  skålen. Lad dejen hæve i skålen 20-30 min.

2) Læg dejen ud på bordet og lav en uddybning i dejen. I uddybningen kommes 2 æg i og dejen “æltes”/mases med hænderne til en slimet masse, ælt indtil æggene er æltet nogenlunde rundt i dejen.   Form nu ca. 15 klumper på en bageplade med bagepapir. Og det skal ikke være fine runde boller, men klatter. Lad dem hæve i endnu 20-30 min.

 

skaermbillede-2017-02-18-kl-09-20-57

3) Bag bollerne ved 200 grader varmluft i ca. 13-15 min. Når en gaffel kan stikkes i og slipper bollen uden dej medfølger, er bollerne færdige. Hold øje med de ikke bliver for mørke på toppen, hvis de tager for meget farve, så slå varmluften fra.

4)  Bollerne serveres lune og gerne med en klat smør og andet lækkert tilbehør.

Serveringsforslag: 

Hjemmelavet marmelade!

Og selvfølgelig smør, ost, pålæg og hvad man nu ellers har i køleskabet.

Skærmbillede 2016-07-14 kl. 19.19.31      Skærmbillede 2016-07-14 kl. 19.19.54

 

Alternative boller: 

I stedet for gulerods kan man også komme chokolade i og dermed få de lækreste chokoladebrud. 

Hvis du meget hurtigt skal have smækket et par lækre og nemme boller sammen, så kan et alternativet til disse lidt tidskrævende brud “Verdens letteste boller.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

1 kommentar

  • muss ich show einige Anerkennung Sie für Rettung mich von solchen diese Art von matter. Nach Wegen Scouting durch die World Wide Web und erhalten concepts die waren nicht produktiven, Ich dachte mir meinem ganzen Leben verschwunden . Leben ohne die Lösungen Sie ‘ ve Fest über Ihre guten Kurz post schweren Fall und als sowie diejenigen diejenigen das schlecht betroffen meiner Karriere wenn ich hatte nicht stoßen Blog Ihre tatsächlichen Leistungen Verständnis und Güte in kümmert jeden Aspekt sehr geholfen . Ich weiß nicht, was ich haben würde wäre getan, wenn ich hatte nicht nicht entdeckt so ein Punkt Sache wie diese. Ich bin in der Lage, in dieser Zeit vorne schauen zu genüsslich meine Zukunft. Vielen Dank dafür und ergebnisorientierten Hilfe. Ich werde nicht zögern zögern bis empfehlen Ihre Website bis jedem einzelnen sollte erhalten support darüber Thema .

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Browniehapsere m. karamel