Forskellige flødeboller m. Gold, Ruby og Lime chokolade

Gulerodskage med ostecreme i lag – Årets Halloweenkage

Mine kollegaer var glade for at fejre Halloween i dag!

Det er nærmest blevet til en tradition her på bloggen, at der skal laves en Halloweenkage.

I bliver selvfølgelig ikke snydt i år, så her får i årets bud på en hyggelig halloween-kage, som er super simpel at lave og som smager skide godt!

Ingredienser til en stor kage:

Kagebunde:

  • 250 g. sukker
  • 4 æg
  • 2 dl olie (uden smag fx. rapsolie)
  • 3 tsk. bagepulver
  • lille tsk. salt
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 400 g. revet gulerod
  • 300 g. hvedemel

Ostecreme:

  • 500 g. flødeost
  • 500 g. blødt smør (ægte smør!)
  • 750 g. flormelis
  • 5 tsk. citronsaft
  • 2 vaniljestænger eller 2 tsk. vaniljepulver (kan undværes men smager virkelig godt!)

Fremgangsmåde:

Kagebunde:

1) Æggene piskes sammen hurtigt og der tilsættes sukker. Pisk godt sammen indtil massen er meget lysegul.

2) Olien, bagepulver, salt og kanel tilsættes. Pisk indtil det er blandet godt sammen. Vend de revet gulerødder sammen med blandingen. Melet vendes nu også rundt indtil melen i massen er helt jævn fordelt.

3) Smør siderne af en springform (ca. 22 cm) og beklæd bunden med bagepapir. Hæld dejen i og bag kagen ved 180 grader i en time. Når kagen er færdig, skal den afkøle helt ned, før kagen kan skæres over i 3 bunde og ostecreme  kan kommes i mellem og på toppen og siderne.

Ostecreme: – Laves når kagen er afkølet. 

1) Det bløde smør og flormelis piskes sammen til det er uden klumper.

2) Tilsæt flødeost, vaniljekorn/pulver og citronsaft og pisk igen til det er jævntfordelt.

3) Tag 1/3 af cremen fra, og fordel resten af cremen mellem de 3 bunde og toppen af kagen i en springform. Stil nu kagen på køl 2-3 timer (gerne natten over), så cremen i kagen kan sætte sig.

4) Når kagen har sat sig og taget ud af formen, smøres den sidste 1/3 cremen rundt på siden af kagen.

(Kagen, når den er taget ud af springformen og skal til at smøres op)

Pynt:

Jeg formede lidt græskar ud af orange marcipan, lavede en stilk af chokolade og penslede med lidt kobberpulver.

… Men det var kun for at sætte et Halloween præg – Kagen kan pyntes med lige præcis det du ønsker.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

4 kommentarer

  • Camilla Sørensen

    Jeg oplever sommetider at den ostecreme jeg normalt laver bliver sådan skinnende?! Ved du hvad jeg gør forkert? Og rigtigt smør, er det F.eks. Lurpak?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mie Haslund

      Hej Camilla

      Jeg er i tvivl hvad du mener med skinnende?
      Og ja, rigtig smør er fx Lurpak, men det kan også være andre (billigere) mærker. Det det skal IKKE være smørbart smør.

      /Mie Haslund

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hannah

    Hej, jeg ville lige tjekke for at være sikker – er det korrekt at der skal 750g flormelis i cremen? Det virker som rigtig meget – også i forhold til andre opskrifter på lignende kager jeg har fundet 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Hannah

      Ja, det kan faktisk godt passe.
      Denne ostecreme er en blandning mellem en oste- og en opsmøringscreme.
      Så derfor ligner det, at der er meget flormelis i forhold top andre ostecreme, men søger du på smørcreme, så vil du se, at det er meget normalt med den mængde flormelis, faktisk vil man ofte have mere i.

      Det var et eksperiment på om man kunne lave en kombineret oste/opsmøringscreme, så man ikke behøvede at lave to forskellige cremer, men blot kunne nøjes med en.
      …. Og det kunne man sørme! Og den smager super lækkert. Og man kan også altid komme mere citronsaft i, hvis man synes den er for sød.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Forskellige flødeboller m. Gold, Ruby og Lime chokolade