Cheesecake m. blåbærmousse og -glaze

Gulerodskage med ostecreme til påskehyggen

skaermbillede-2017-04-12-kl-18-09-15

Glædelig påske!

For et par dage siden tog vi herhjemme allerede hul på påsken, da jeg råhyggede med en veninde og smovsede denne lækre svampede sag – Gulerodskage med ostecreme.

Om det er en decideret påskekage, tja det ved jeg ikke, men jeg ved, at den smager fantasisk og alle burde lave den her til familiehyggen i påsken.

Og ja, der skal altså ekstra meget ostecreme til, det er jo det bedste. Så i denne opskrift er der godt med creme.

Ingredienser: (ca. 10 personer)

Jeg bruger en springform på ca. Ø22.

  • 350 g skrallede gulerødder
  • 120 g valnødder
  • 160 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron (kan skiftes ud med bagepulver)
  • 3 store æg
  • 100 g brun farin
  • 160 g sukker
  • 1,5 dl neutral olie (fx. rapsolie)
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. stødt kanel
  • ½ citron

 

Ostecreme:

  • 300 g flødeost naturel
  • 80 g flormelis
  • 4 tsk. citronsaft

 

Pynt: (behøves ikke)

  • Valnødder
  • Jordbær
  • Påskeæg

skaermbillede-2017-04-22-kl-16-35-07

Fremgangsmåde:

1) Valnødderne hakkes forholdsvist fint. Gulerødderne skrælles og rives på den grove side af rivejernet. Natron, bagepulver og mel blandes sammen. Æg piskes med sukker og brun farin til det bliver “cremet”. Pres 1/2 citron for saft og tag 4 tsk. til side til cremen.

2) I æggemassen vendes melblaningen og valnødderne .

3)  Tilsæt revne gulerødder, olie, salt, kanel og citronsaft til blandingen og rør rundt til en ensformig masse. Smør en springform og hæld dejen i springformen.

4) Kagen bages i ca. 50-60 min. ved 180 grader. Stik en gaffel i kagen efter 50 min., hvis den slipper dejen let, er kagen færdig. I min ovn er den færdig efter de 50 min.

5) Mens kagen bages laves ostecremen. Flødeost, flormelis og citronsaft røres sammen i en skål og kommes på køl indtil kagen er afkølet.

6) Smør ostecremen ud på den afkølede kage og pynt som du ønsker. Du behøver ikke nødvendigvis at pynte den, det er bare mig der elsker det.

skaermbillede-2017-04-12-kl-18-06-51

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

1 kommentar

  • I see your page needs some fresh content. Writing manually is time consuming, but there is solution for this hard
    task. Just search for; Miftolo’s tools rewriter

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Cheesecake m. blåbærmousse og -glaze