Bøf Stroganoff med kartoffelmos - Den ultimative weekendsmenu!

Halloweenkage – Appelsinmousse, hvid chokolade-/lakridsmousse, kakaobunde og fondantpynt

Happy Halloween!

Så er det i morgen, at Halloween banker på døren, og ligesom sidste år er der naturligvis ingen Halloween herhjemme uden en rigtig halloweenkage. Denne lækre sag blev årets bud på kagen fra mig.

Denne kage er faktisk ikke særlig svær at lave, så jeg vil påstå at alle kan være med!

Ingredienser til 1 stor kage (ca. 20 personer):

OBS: Der skal bruges en Ø24 springform som forhøjes med kageplast/chokoladefolie.

OBS: Kagen har bedst af at stå i køleskabet natten over og sætte sig. Start derfor i god tid. Husk også at de hjemmelavet kagebunde skal være helt nedkølet, før de kan udskæres og bruges. 

Kagebunde, 3 stk.:

  • 280 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 6 æg
  • 4 tsk. bagepulver
  • 6 spsk. kakao
  • 150g groft hakket mørk chokolade

Fremgansmåde: 

1) Æg og sukker piskes til en lys og luftig masse. Mel, bagepulver og kakao sigtes sammen i en skål og kommes lidt ad gangen i æggemassen mens der vendes forsigtigt, så massen bliver ensartet og forbliver luftig. Sidst vendes det hakkede chokolade i.

2) Når massen er ensartet, er den klar til at komme i formen. Kom dejen i en springform med bagepapir i bunden.

3) Massen bages ved 180 grader indtil den er helt gennembagt, den må ikke klistre når du stikker en træ-tandstik eller gaffel i den. Prøv at stikke i kagen efter 40 min., ikke før! Hvis den skal have mere, så giv den det. I min ovn tager det ca. 45 min., men jeg har i en anden ovn oplevet det tog ca. 1 time. Så mærk dig frem, den må bare ikke være klistret, for så er det umuligt at skære den ud.

4) Køl kagen helt ned, før den skæres ud i 3 skiver. Jeg skærer altid lige lidt af toppen 1-2 mm (da den godt kan bule lidt i toppen).

–  Hvordan bundene skæres? Jeg tager noget ståltråd og hiver det forsigtigt igennem kagen. Dog skærer jeg først for med en kniv rundt om kagen. Har du ikke ståltråd kan man sagtens skære den hele vejen.

Hvid chokolademousse m. lakrids-top:

  • 4 blade husblas
  • 300 g hvid chokolade, smeltet
  • 3 æg
  • 5 dl piskefløde
  • ca. 4 spsk. lakridspulver

Fremgangsmåde: 

1) Husblassen lægges i koldt vand i ca. 10 min. Imens smeltes chokoladen over et vandbad.

2) Æggene piskes over et vandbad indtil æggemassen bliver mere luftig og lun. Æggemassen må ikke blive alt for varmt, for så får man scramble eggs! Så når massen er lun, tages den af varmen. 

3) Den udblødte husblas vrides for vand og opløses i æggeblandingen under omrøring.

4) Den smeltede chokolade kommes i æggeblandingen under omrøring.

5) Fløden piskes stiv. Vend chokoladeblandingen i fløden indtil massen er ensartet.

6) Moussen hældes over en skive bund i en springform. Drys lakridspulveret jævnt over moussen og læg endnu en skive bund over og mas forsigtigt en lille smule ned, så moussen er helt lige fordelt. Kom kagen på køl mens appelsinmoussen laves.

Orange appelsinmousse:

  • 5 dL fløde
  • 300 g orange appelsin chokolade, fx. denne
  • 6 æggeblommer
  • 75 g sukker
  • 4 blade husblas

Fremgangsmåde:

1) Kom husblas i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en lysegul luftig masse. Smelt chokoladen over et vandbad. Vend chokolade i æggemassen.

2) Pisk fløden til en let skum og vend forsigtigt choko/æggeblandingen i.

3) Den udblødte husblas smeltes over vandbad. I den smeltede husblas kommes 3 spsk. af choko/flødebadingen og der røres grundig rundt. Ja, fløden bliver helt flydende. Vend husblasblandingen rundt i choko/flødeblandingen og sørg for det er fordelt godt.

4) Chokomoussen hældes over kagen og der lægges den sidste skive bund over og mases forsigtigt ned, så moussen er helt lige fordelt.

Pynt:

  • 450 g sort fondant
  • 80 hvid fodant
  • evt. guld krymmel (mit er fra Dr. Ötker), eller andet fint krymmel/pynt
  • evt. guldpulver

Der kan bruges lige præcis hvilken som helst slags pynt du ønsker, og det behøver jo sådan set slet ikke være halloweenpynt, men det blev denne her version, da ønsket var at lave en halloweenkage.

Jeg rullede et tyndt lag fondant ud til en stor rund flade, som jeg kom ud over kagen og i stedet for at ligge den helt ind til kagen så lagde jeg det helt ned til kagefadet, det giver en lidt sjov effekt. Hertil brugte jeg ca. 380 g fondant. Resten lavede jeg en rose og et hjerte af.

Derefter pyntede jeg det med lidt forskelligt guldpynt, fondantspøgelser, en fondantrose og et fondanthjerte penslet med lidt guldpulver.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Bøf Stroganoff med kartoffelmos - Den ultimative weekendsmenu!