Snasket banankage med chokolade

Havregrynskugler

skaermbillede-2017-12-19-kl-08-52-33

Ingen jul uden havregrynskugler – Basta!

Havregrynskugler er jo bare en rigtig juleklassiker. Det er en af de gode til at hygge med sammen med børnene i køkkenet. Herhjemme er det ikke rigtig jul, før der er indtaget et par havregrynskugler.

Denne opskrift er på en omgang helt traditionelle havregrynskugler.

Ingredienser til en god portion havregrynskugler: 

  • 200 g havregryn
  • 120 g flormelis
  • 5 spsk kakao
  • 150 g blødt ægte smør
  • Evt. kokos, sukker eller flormelis til “topping”.

 

Fremgangsmåde:

1) Bland alle ingredienserne sammen til en ensformig masse (det er vigtigt, at smøren er blød). Hvis massen er alt for slimet, og ikke kan formes til kugler, så kom lidt mere havregryn i.

2) Form ca. 25 havregynskugler. Dyp dem i det topping du ønsker – Jeg foretrækker kokosmel eller sukker, men meget andet kan bruges.

3) Sæt dem 2 timer i køleskabet før servering, så de sætter sig. De kan både serveres helt kolde, men jeg kan bedst lide, når de lige har stået lidt ude.

Velbekomme!

Merry Christmas 

Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Snasket banankage med chokolade