• ···
Rabarber macarons (glutenfri)

Hindbær- og hvid chokolademousse kage

Skærmbillede 2016-06-08 kl. 15.09.25

Skærmbillede 2016-06-08 kl. 15.09.16

Denne kage har været længe ventet på bloggen … Men nu er den her endelig.

Beklager til alle jer, der har siddet og ventet på den. Håber det er bedre sent end aldrig, at i endelig kan få lov at slå jer lås i køkkenet med denne lækre hindbær og hvid chokolade mousse kage.

Kagen består af 4 lag:

  1. Hvid brownie bund
  2. Hindbærmousse
  3. Hvid chokolademousse
  4. Hindbær glaze

Derudover kommer selvfølgelig alt den lækre pynt, hvor kun fantasien sætter grænser.

 

Ingredienser og fremgangsmåde: (Jeg bruger en springform på Ø24)

Hvid brownie

  • 200 g smør
  • 200 g hvid chokolade
  • 200 g rørsukker (almindelig sukker kan bruges, men jeg anbefaler bestemt rørsukker)
  • 1 nip salt (mellem to fingre)
  • 4 små æg
  • 1 Vanilje stang
  • 135 g mel

 

Fremgangsmåde:

1) Smøret smeltes i en gryde. Den hvide chokolade smeltes over et vandbad.

2) Æg, mel, sukker, vanilje og salt piskes sammen til en let og “luftig” masse.

3) Kom smøret i dejen og vend rundt. Kom dernæst chokoladen i dejen og vend rundt.

4) Kom dejen i en springform på omkring Ø23 og bag kagen ved 190 C i ca. 25-30 minutter (Den vil blive lidt brun på toppen). Køl bunden helt ned før mousserne kommes på.

 

Hindbær mousse: 

  • 3,5 blade husblas
  • 300 g hindbær (helst friske bær, hvis frosne tilsættes lidt ekstra flormelis)
  • 5 spsk. flormelis
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk. citronsaft
  • 140 g græsk yoghurt
  • 2,5 dL piskefløde
  • evt. rød frugtfarve

 

Fremgangsmåde: 

1) Kom husblas i kold vand i 10 min. Imens koges hindbær, flormelis, vaniljekorn og citronsaft. Det skal koge indtil hindbærrene er udsmattede. Det tager ikke ret lang tid.

2) Hindbærmassen sies, så kernerne sies fra. Få alt det saft og kød med gennem sien som muligt, det et det, der giver smag.

3) Vrid den udblødte husblas og kom det i den varme/lune hindbær blandingen og rør rundt indtil husblassen er opløst i blandingen. Lad nu blandingen køle af ved stuetemperatur, endelig ikke i køleskabet da husblassen da vil sætte sig.

4) Pisk fløden til skum og vend den græske yoghurt i. Den stuetemperarede hindbærmasse vendes forsigtigt i flødemassen. Hvis du synes moussen mangler lidt rød farve, da tilsæt lidt rød frugtfarve.

5) Fordel nu hindbærmoussen over den nedkølede browniebund og sæt på køl i 3 timer eller i 1 time i fryseren for at speede afkølingen op, så den hvide chokolademousse kan komme hurtigere ovenpå.

 

Hvid chokolade mousse:

  • 2,5 blade husblas
  • 200 g hvid chokolade, smeltet
  • 2 æg
  • 3 dl piskefløde

 

Fremgangsmåde: 

1) Husblassen lægges i koldt vand i 10 min. Imens smeltes chokoladen over et vandbad.

2) Æggene piskes over et vandbad indtil æggemassen bliver mere “fast/tyk”. Æggemassen må ikke blive alt for varmt, for så får man scramble eggs!

2015-11-06 18.57.00

3) Den udblødte husblas vrides for vand og opløses i æggeblandingen under omrøring.

4) Den smeltede chokolade kommes i æggeblandingen under omrøring.

5) Fløden piskes stiv. Vend chokoladeblandingen i fløden indtil massen er ensartet.

6) Chokolademoussen hældes over hindbærmoussen i springformen, som er helt afkølet. Kagen stilles tilbage i køleskabet i minimum 3 timer eller 1 time i fryseren.

 

Hindbær glaze:

  • 400 g hindbær (både friske og frosne kan bruges)
  • 100 g sukker
  • 4 ark husblas
  • evt. ekstra vand
  • evt. rød frugtfarve

 

Fremgangsmåde:

1) Kom husblas i koldt vand i ca. 10 min. Hindbærrene og sukker koges i en gryde indtil hindbærrene er helt smattet og sukkeret er udblødt.

2) Si hindbærmassen fri fra kerne. Det er vigtig du ikke maser hindbærmassen gennem sien. Det skal være helt klart væske, der løber igennem.

3) Kom den bløde husblas i den varme/lune hindbærblandingen og rør rundt indtil husblassen er helt udblødt. Hvis hindbærsaften er blevet for kold, varm den da lidt op så husblassen kan udbløde helt.

4) Du skal have 4 dL rød væske, hvis du har mindre, tilsæt da ekstra vand op til de 4 dL. Hvis farven på glazen ikke er rød nok, tilsæt da ekstra rød frugtfarve.

5) Lad glazen køle ned til stuetemperatur og hæld den da over den helt afkølede hvide chokolademousse i formen. Lad endnu engang kagen køle indtil glazen har sat sig. Igen ca. 3 timer i køleskab – Kom den ikke i fryseren denne gang. Jeg lader den altid stå natten over i køleskabet.

Nu er selve kagen færdig og klar til servering. Men pynt på kagen giver et fantastisk syn, så nedenfor er mine forslag til kagepynten.
Skærmbillede 2016-06-08 kl. 15.09.33

Kagepynt: 

Dette er kun forslag til kagepynten. Brug din fantasi og lav din egen version!

 

Rundt om kagen: 

  • ca. 150-200g tempereret hvid chokolade

Chokoladen tempereres og smøres ud i små rektangler på et stykke bagepapir. Jeg bruger en ske til at smøre/forme rektanglerne (hvis i har en form, brug endelig den). Lad chokoladen størkne i køleskabet og kom de små firkanter rundt i kanten på kagen.

 

På Toppen: 

  • Friske hindbær
  • Lyserød og hvid kagekrymmel (købt fra Dr. Oetker)
  • Kugler lavet af 2 portioner chokoladekaramel med hvid chokolade. Kuglerne formes i hænderne, når massen er kølet helt ned. Derefter rulles de i frysetørret hindbær og revet hvid chokolade (ca. 100 g). Jeg river chokoladen på den grove side af et rivejern.

2015-11-20 09.06.17

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund

   

8 kommentarer

  • Christine

    Hej 🙂
    Jeg tænkte på om man kan lave den med brombær istedet for hindbær?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Christine

      Det kan du tro man kan – Faktisk har jeg selv gjort det et par gange, og det er bare super godt. Farven bliver lidt anderledes, men stadig ligeså smuk.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Kan man lave mousserne dagen i forvejen og så samle det hele på dagen? Eller er det bedre blot at lave den dagen før? Og hvordan opbevare man det så bedst muligt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Trine

      Jeg skal lige være sikker på, hvad du mener.
      Altså når du har lavet mousserne skal de ned i formen. De sætter sig jo på køl, når når de først er kølet ned, så kan man ikke ændre på deres form. Så svaret er nej, hvis du tænkte at lave mousserne en dag og først komme dem i formen dagen efter.
      Var det korrekt forstået?
      Opbevaring af kagen er blot på køl.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vivian

    Jeg har prøvet at lave den, og det er en dejlig, frisk kage. Den er rigtig stor og ser tung ud, men den smager rigtig fint med alle de hindbær. Den er et stort arbejde at lave, men den er det værd

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Vivian

      Hvor er det dejligt at høre, at du kunne lide kagen.
      Ja, det er noget af et arbejde, men den smager jo heldigvis også derefter.

      Tusinde tak for feedback.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne Nielsen

    Hej. Mit barnebarn skal konfirmeres til maj 2017, hun har selv fundet denne opskrift på Hindbær- og hvid chokolademousse kage på din side, og nu har hun spurgt om jeg måske kan lave den som dessert til den store dag. Vi bliver et sted mellem 30- 40personer, hvor mange tror du jeg skal lave? Kan kagerne laves en af gangen og fryses ned og så først pyntes efter optøning?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • HaslundHome

      Hej Hanne

      Jeg vil mene at en kage til 12 personer giver et godt stort stykke til hver. Den kan også sagtens gå til 14-16 personer pr. kage, hvis det bare er et mindre stykke pr. mand der skal bruges.

      Jeg vil bestemt ikke fryse dem ned. Da det er en moussekage, svarer det til at fryse flødeskum ned, og det går ikke, for det vil krystallisere. Desværre.

      Men man kan sagtens lave kagerne 1-2 dage før uden der sker noget ved det.

      Håber du kommer godt igennem kageprojektet. Jeg vil meget gerne se resultatet, hvis du laver dem.

      Med venlig hilsen
      Mie, HaslundHome

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Rabarber macarons (glutenfri)