OREO-Chocolate-Cake

Hjemmelavet hindbæris (med og uden ismaskine)

Hindbæris 3Skærmbillede 2016-07-06 kl. 20.39.31     Skærmbillede 2016-07-06 kl. 19.03.16

Det her er simpelthen verdens bedste is. Det er fra i dag af SLUT med at købe bær-is i supermarkedet. Det er så nemt at lave sin egen is, og jeg bliver hver eneste gang overrasket over, hvor fantastisk det smager.

Så nu har jeg besluttet mig for, at jeg i fremtiden kun laver min egen is!

Ingredienser til ca. 1 L færdiglavet is: 

  • 500g frosne hindbær, optøet
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 1/2 l fløde
  • 50-100 g sukker (jeg bruger 100 g, for jeg elsker sød is. Hvis du vil have lidt mere surhed/friskhed, kan du nøjes med 50 g)
  • 3 tsk. vanilje sukker

Hindbæris

Fremgangsmåde: 

1) Fløden blandes med vaniljesukker og piskes fast.

2) Æggeblommerne og sukkeret piskes til en lysegul og luftigt masse.

3) Hindbærrene sies med en skål under. Bærene moses med en gaffel. Gem væsken der er masser smag i.

4) Fløden, æggeblandingen og hindbærene vendes forsigtigt sammen. Vend lidt efter lidt også hindbærvæsken i blandingen. Ja, massen bliver en del flydende, det er helt fint.

5) Har du en ismaskine eller ej?

  • Uden ismaskine: Kom massen i et eller flere bærer og kom isen i fryseren. Du skal i 3 timer, vende rundt i isen hver ½ time for at undgå krystaldannelse. Derefter lad den stå minimum endnu 4 timer i fryseren før servering. Lav gerne isen dagen før.
  • Med ismaksine: Følg den almindelige procedure fra din ismaskine. Jeg bruger KitchenAid’s og der skal den have 1 time i ismaskinen og efterfølgende fryse helt ned i minimum 5-6 timer i fryseren.

 

6) Hvis den har stået natten over, tag da isen ud ca. 10 min. før servering, for den kan godt være lidt hård. Hvis den har stået i de minimale 4-6 timer, så kan den serveres direkte.

Serveringsforslag: 

Isen kan uden tvivl bare nydes alene. Den kan eventuelt drysses med frysetørret hindbær eller lidt hakket mandler.

Jeg har serveret isen som en del af en nogle lækre desserter, fx.

Skærmbillede 2016-07-06 kl. 20.03.52  Chokoladeskåle

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

OREO-Chocolate-Cake