Hjemmelavet traditionel koldskål

Hjemmelavet ispinde – Fersken og Mango

Ispinde - Fersken mango

Endelig blev det sommer og sol, ja tak. Sommervejr betyder sommerstemning, og sommerstemning i min mave er lig med is. Jeg er en af dem, der bare ikke har en stopklods, når det gælder is. Det er som om, at isen forsvinder ned i et uendelig stort hul. Derfor må der tænkes kreativt, og heldigvis er det utroligt let at lave hjemmelavet SUNDE IS. Ja, sunde is er faktisk noget der eksisterer, og de smager tilmed fantastisk! Er det ikke vidunderligt at kunne give ungerne eller dig selv et “ja” hver eneste gang, der er is-lyster i maverne.

Man kan lave uendelig mange versioner af sunde ispinde, det eneste der sætter grænser er fantasien og hvilke frugter og grønsager du har i køleskabet. På billedet ses mango/fersken is, en fantastisk kombination.

Ingredienser:

  • Fersken ca. 200 g (skal være gode modne og lidt bløde)
  • Mango ca. 200 g (skal være god moden og blød)
  • Mælk eller vand ca. ½-1 dL
  • Evt. pynt med hvid chokolade og tørret jordbær

 

Alt der skal gøres er at blende fersken og mango sammen. Før min blender vil blende det, skal der tilsættes lidt mælk. Forholdet mellem fersken og mango, synes jeg selv man skal vurdere, jeg bruger ca. halv/halv, men man kan sagtens forstærke enten fersken eller mango smagen ved at komme mere af det ene i. Det er en smagssag, så smag jer frem på isblandingen før I kommer det i forme og i frysen. Start med ca. 200 g af hver, så er der plads til at fylde mere i.

Når den ønskede smag er fundet, kommes blandingen i forme. Isen er efter ca. 6 timer i fryseren frosset helt igennem, og så kan der komme pynt på. Hvis ikke man har forme, der selv holder pindene, bør de først kommes i efter ca. ½ time i fryseren, så de ikke synker for langt ned i isen.

 

Pynten: 

Pynten kan vælges til eller fra, alt efter hvor striks man er med sundheden. Hvid chokolade smager fantastisk på isene, men indeholder jo desværre nogle kalorier. Hvis man ønsker at pifte sine ispinde lidt ekstra op, så smelt noget hvid chokolade, tag en gaffel ned i det smeltede chokolade og sving gaflen over dine is, frem og tilbage indtil du synes isene har fået nok chokolade. Til sidst kan der kommes lidt drys på. Jeg har valgt frysetørret jordbær, men også her er det kun fantasien, der sætter grænser. Drysset skal kommes meget hurtig på efter chokoladen er kommet på, da chokoladen stivner hurtigt på de kolde is.

Et råd er derfor – Pynt en is ad gangen.

Ispinde - Mango fersken

 

Andre hjemmelavet is: 

Hvis du som jeg elsker is, er der mange versioner af disse sunde is. Se eventuelt Hjemmelavet ispinde – Vandmelon og jordbær eller Hjemmelavet is – Honningmelon og jordbær.

Is         Melon jordbær is

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Hjemmelavet traditionel koldskål