NAVNEAFSLØRING

Simpel hjemmelavet marmelade

Skærmbillede 2016-07-14 kl. 19.19.31

Der findes ikke noget nemmere og mere lækkert end en omgang hjemmelavet marmelade. Der er mange fancy versioner af hjemmelavet marmelade, men denne meget enkelte opskrift er på helt traditionelle bær-marmelader lavet på få minutter og af 2-3 ingredienser.

Jeg lavede i denne omgang en jordbær- og en brombærmarmelade.

Ingredienser og fremgangsmåde til en god portion marmelade: 

  • 250 g syltesukker
  • ca. 400-500 g. bær (fx. jordbær, hindbær, brombær, blåbær, osv.) Bærene kan sagtens blandes.
  • evt. 1-3 tsk. citron/lime (for lidt syrlighed)

Bærrene renses og kommes i en gryde. I gryden tilsættes syltesukker og evt. citron/lime. Blandingen skal koge under omrøring i ca. 4-6 minutter, så alt sukkeret er opløst. Hvis der er skum, skal det fjernes. Lad marmeladen køle lidt ned, og hæld det da ned i et tætlukkende glas.

Marmeladen skal opbevares i køleskabet.

 

Serveringsforslag: 

Marmeladen passer perfekt til en omgang lækre gulerodsbrud eller til helt almindelig nybagte hvedeboller.

Skærmbillede 2016-07-14 kl. 19.19.22

Velbekomme!

I’m sending you good vibes 

– Frk. Haslund 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

NAVNEAFSLØRING