Så skete det - Jeg vil være blogger.

Indbagt laks – Når den skal være mere kalorielet.

Indbagt laks Indbagt laks 2

Herhjemme har vi en yndlings, I ved, den der ret, som altid bliver nævnt, hvis man spørger: “Hvis du selv må vælge, hvad skal vi så have at spise i dag?”. Retten er indbagt laks med spinatfyld.

Normalt vil den version af indbagt laks, som min mor lærte mig, indeholde en masse fløde, margarine og fed butterdej. Da vi ret ofte ender i denne ret, ville jeg forsøge at lave en lidt mindre kalorieholdig version af den. En version som vi kunne være bekendt at spise i hverdagene uden at få dårlig samvittighed.

Og her er den så – en kalorielettere version af indbagt laks. Jeg vil lige indskyde, at den ikke er direkte fedtfattig, det er stadig ikke en slankeret, men den er en del sundere, end den ellers ret fede traditionelle indbagte laks.

Følgende ingredienser skal bruges til 2-4 personer: 

(Hvis det udelukkende er den indbagte laks der spises, er der til ca. 3 personer, hvis der laves en lækker salat og serveres til, så er der snildt til 4 personer – forslag til salat ses sidst i indlægget)

  • Laksestykker uden skind (kan både være frossen og frisk) – 4 stk.
  • Frisk spinat (frossen spinat kan også bruges) – 1 pose på 250 g
  • Butterdej, gerne light (light butterdej kan købes i fx. Rema) – 2 ruller
  • Mælk (alt fra skummet til sødmælk) – ca. 6 dL
  • Neutral olie (fx. rapsolie) – 1 dL
  • Mel – ca. 3 dL
  • Salt og peber

2015-06-29 14.13.27

Fremgangsmåde: 

1. Spinatfyldet skal laves. Først skal “sovsen” laves. Den laves som en opbagt hvid sovs. Tag olien og varm den op i en gryde. Kom lidt efter lidt melet i, mens der røres rundt. Til sidst vil blandingen være mættet med mel, og skal gerne ende med at se nogenlunde ud som på det første billede. Derefter skal mælken tilsættes, hvilket gøres stille og rolig under omrøring. Når sovsen minder om en god tyk sovs tilsmages den med salt og peber. Den må gerne smage lidt ekstra af salt. Jeg bruger 3-5 tsk. salt og ½ tsk. peber. Endelig kommes spinaten i og der røres endnu engang rundt.

Indbagt laks 3

2. Nu skal det hele ind i noget butterdej. Som skrevet køber jeg altid butterdej light, når det er til denne lidt sundere version. Tag de to ruller butterdej og fold dem ud på en bageplade med bagepapir. Butterdejsrullerne skal på midten ligge lidt over hinanden, så de bliver til en stor plade butterdej. Smør derefter et lille lag af spinatblandingen på midten af pladen. Kom de fire laksestykker ovenpå og dæk til sidst laksen med spinatblandingen. Der vil formentlig være lidt spinatsovs til overs – Server det evt. ved siden af.

Indbagt laks 5

3. Sidst skal det hele foldes sammen. Tag først yderenderne og fold over laksen, som det forrige billede 3 viser. Derefter foldes de lange sider, de skal meget gerne kunne foldes over hinanden, så det hele bliver lukket helt til. Rids et mønster i toppen, det ser så fint ud. Nogle ridser helt igennem, andre ridser bare en lille smule i toppen af butterdejen. Det gør kun en udseendemæssigt forskel, jeg ridser ikke helt igennem butterdejen.

2015-06-29 15.24.09 

4. Nu skal den bare bages. Ca. 25 min. i 200 C varmluft. Når butterdejen er godt gyldent, er den færdig og klar til servering.

2015-06-29 16.08.14

Serveringsforslag:

Jeg vil til hver en tid lave en lækker salat og servere til denne ret. Min favorit er spinat/mango salaten.

Velbekommme.

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Så skete det - Jeg vil være blogger.