Grillede aubergines

Indbagt mozzarella-/pestokylling

skaermbillede-2017-09-12-kl-17-14-49

The dinner is served!

skaermbillede-2017-09-13-kl-18-49-43

… and it is delicious!

I sidste weekend blev denne bombe af en indbagt kylling serveret til nogle skønne gæster. Den er en super nem ret at lave, da den et langt stykke hen af vejen bare skal passe sig selv i ovnen.

Alle mand var tosset med den, så det er bestemt ikke sidste gang, den bliver lavet herhjemme.

Ingredienser (ca. 4 personer):

  • 2 ruller butterdej
  • 4 bøf-mozzarella
  • ca. 500g kyllinginderfileter
  • 100 g grøn pesto
  • 1 stor håndfuld frisk spinat
  • 1 stort rødløg
  • 2 pakker bacon (ca. 12 skiver)
  • 2 tomater
  • 1 æg til pensling af butterdej (kan undværes)
  • Evt. lidt hvidløg i chili-olielage (kan undværes)

Fremgangsmåde:

1) Steg kyllingefileterne hårdt af på en pande i lidt olie, indtil de får en stegeskorpe – De skal ikke gennemsteges.

2) Tilbered baconet enten på pande eller i ovn så baconskiverne er sprøde.

3) Skær mozzarella-bøfferne ud i skiver. Skær også løget og tomaterne ud i skiver.

4) Og nu skal der stables.

TIP: Kom et stykke bagepapir på en rist og prik lidt huller i bagepapiret rundt omkring. Hvorfor huller? – Der kan afgives lidt væske fra denne indbagte basse og for at få væsken væk, skal det kunne løbe igennem bagepapiret. Nedenunder risten med den indbagte kylling sættes en bageplade til at opsamle den eventuelle væske.

Samling fra bunden:

  1. På risten med hullede bagepapir samles de to ruller butterdej på midten, så det bliver en stor butterdejsflade. Dette gøres med lidt vand.
  2. Mozzarellaskiverne lægges i to rækker i midten af butterdejen og ovenpå lægges kyllingefileterne
  3. Fordel pestoen over kyllingerne
  4. Læg endnu et lag mozzarella i to rækker
  5. Kom spinat ovenpå mozzarellaen
  6. Læg løg i skiver ovenpå spinaten
  7. Læg bacon ovenpå løgene
  8. Læg en række mozzarella ovenpå bacon
  9. Og sidst en række tomatskiver

skaermbillede-2017-09-15-kl-08-04-39

5) Fold butterdejen op over stablen. Fold først de to ender, og derefter de to langsider.Hvis du har købt hvidløg, læg dem da ovenpå tomaterne.

skaermbillede-2017-09-15-kl-08-22-59

(Ja, jeg glemte at lave huller i papiret før jeg samlede, dumt)

6) Pensel butterdejen ind i lidt æg og bag den ved 200 C i 60 min. Sæt ovnen på varmluft i de først ca. 40 min. Derefter vil butterdejen formentlig have taget fin farve. Slå ovnen over på almindelig varme de sidste 20 min., hvis butterdejen ikke skal tage mere farve.

Serveringsforslag.

Jeg lavede følgende til den indbagte kylling:

skaermbillede-2017-09-15-kl-08-32-47

Rester?

Du vil stå med nogle rester efter at have lavet denne lækre indbagte bandit. Hvis du ikke lige umiddelbart har planer for de rester, så kan jeg hjælpe dig.

Jeg lavede denne lækre sammenkogte ret: Chili-/hvidløgskylling i feta-/tomatsovs

skaermbillede-2017-09-11-kl-18-59-56

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Grillede aubergines