Julekringler m. kardemomme, marcipan, appelsin og chokolade
Ingen jul uden julekringler.
Man er jo næsten nød til at lave en omgang julekringler her i den søde juletid. Det her er mit forslag på den lækreste omgang julekringler.
…
Ingredienser til 18 kringler:
Kagedej:
- 2 dl mælk
- 50 g gær
- 1 æg
- 80 g sukker
- 1 stor tsk. kardemomme
- 1 knsp. salt
- ca. 450 g hvedemel
- 85 g blød smør
Fyld:
- 150 g blød smør
- 150 g sukker
- 150 g marcipan
- 130 g mørk chokolade
- 30 g appelsinskal (skal fra en ØKO appelsin eller købes færdiglavet)
- 2 spsk. sukker
Pynt:
- 1 æg til pensling
- Mandelflager eller hakket mandler
…
Fremgangsmåde:
1) Lun mælken og opløs gæren heri. Lad det stå i et par minutter. Kom resterende ingredienser i. Dejen skal være blød men ikke klistret. Sørg for, at alt smørret er fordelt og ikke er i klumper. Lad dejen hvile i 45 min. ved stuetemperatur.
2) Kom i en skål fint revet appelsinskal i 2 spsk. sukker og lad det stå mens dejen hæver (hvis man køber færdigrevet appelsinskal i en pakke, er de ofte allerede sødet og skal derfor ikke ligges i sukker). Lav en remonce af sukker og blød smør, som røres grundigt sammen. Riv marcipanen eller skær den ud i små stykker. Hak chokoladen.
3) Fordel ca. 1 håndfuld mel på bordet eller et underlag, og kom dejen herpå. Rul dejen ud så den fylder ca. 43 x 43 cm.
4) Skær dejen ud i 6 strimler. Fordel remoncen ligeligt på strimlerne. Fordel resten af fyldet ligeligt ovenpå.
5) Fold strimlerne sammen til 6 pølser og del hver pølse i 3. Tag hver pølse og vrid dem forsigtigt mens de samles til en ring. Det er vigtigt at samlingen laves godt, ellers flyder fyldet ud under bagningen. Pensel kransene med æg og drys lidt mandel på og lad dem endnu engang hvile i 30 min.
6) Bag kransene ved 200 g. i 14-16 min., til kransene er gyldne. Jeg bager altid halvdelen af kringlerne først og derefter den anden halvdel, så der ikke er to bageplader inde i ovnen på samme tid. Server dem varme til kaffen.
…
Velbekomme!
…
Merry Christmas
– Frk. Haslund
Ingen kommentarer endnu