Mango/kål salat

Kanel- og Chokoladesnegle

SnegleMums, mums, mums – Der er gået rigtig søndagsstemning i den herhjemme. Jeg fik i morges sådan lyst til morgensnegle.

Når jeg engang i mellem bager disse lækre snegle, laver jeg altid både en omgang traditionelle kanelsnegle, men også en omgang chokosnegle.

Snegle 5

Ingredienser til 40 snegle (lav eventuelt kun en halv portion)

Dej:

  • 50 g gær
  • 2,5 dL mælk
  • 60 g sukker
  • Knivspids salt
  • 125 g smør
  • 600 g mel

 

Remonce: 

  • 250 g brun farin
  • 250 smør
  • 5 tsk. stødt kanel
  • 100 g chokolade (jeg brugte 50 g hvid og 50 g mørk, men alt chokolade kan bruges)

Hvis du kun vil lave kanelsnegle og ikke en blanding af kanel og chokolade snegle, så brug 10 tsk. kanel og ingen chokolade istedet.

 

Topping: 

  • Lav evt. lidt glassur (jeg synes ikke det behøves)

 

Fremgangsmåde: 

1) Opløs gæren i fingerlunt mælk. Tilsæt sukker, salt og smeltet smør. Til sidst tilsættes mel, og dejen æltes godt igennem. Stil den til hævning i ca. 20 minutter.

2) Dejen kommes ud på et let melet bord, og rulles ud til ca. 55×50 cm.

3) Bland smør og brun farin sammen til en remonce. Remonce-massen deles ud i to skåle med hhv. 250 g i den ene og 250 g i den anden.

4) I den ene skål remonce kommes kanel i. Kanelremoncen smøres ud på ca. halvdelen af dejen.

5) Den neutrale remonce smøres ud på den sidste halvdel af dejen. Kom til sidst hakket chokoladestykker på den neutrale remonce.

Snegle 6

6) Dejen skæres nu i to, der hvor kanel- og chokolade remoncen skiller. Nu rulles de to dele til to pølser på 50 cm (rul dem så stramt som muligt, jeg fik ikke rullede mine helt stramt nok). De to pølser skæres hver i ca. 20 skiver, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv evt. skiverne i lille tryk med håndfladen, hvis du ikke vil have høje snegle.

Snegle 8

7) Lad sneglene efterhæve i ca. 15 minutter. Bag dem efterfølgende midt i ovnen ved 200 grader C i 15-20 minutter. Mine snegle fyldte 2 bageplader, så jeg bagte dem i 20 minutter, hvor jeg efter 10 min. byttede bagepladerne, så den der før var øverst i ovnen kom til at være nederst i ovnen.

– Du skal ikke blive nervøs, hvis noget af fyldet flyder ud under bagningen. Det har ingen betydning.

Sneglene serveres lune til en god omgang kaffe.

Snegle 1          Snegle 3

Velbekomme!

 

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Mango/kål salat