Gulerodskage med ostecreme i lag - Årets Halloweenkage

Klassisk brunsviger … med ekstra meget snask.

Brunsviger er og bliver en undervurderet kage! 

Den kræver ikke meget men smager bare så fandens godt! En god gammel klassiker skal hermed hyldes.

Ingredienser til en kage (ca. 12 personer):

Bunden:

  • 20 g gær
  • 1¼ dl mælk
  • 50 g blødt smør
  • 1,5 spsk vaniljesukker
  • ¼ tsk fint salt
  • 1 æg
  • 275 g hvedemel

 

1) Mælken lunes til den er lillefingervarm og gæren røres ud heri.

2) De øvrige ingredienser kommes i og dejen røres sammen til den ensformig.

3) Dejen fordeles ud i bunden af en rund form på ca. Ø23 med bagepapir i bunden.

4) Lad dejen hæve i 30 min.

 

Fyldet:

  • 250 g smør
  • 250 g brun farin

 

1) Smørret og brun farin smeltes i en gryde til en ensartet blanding ved jævn varme og under omrøring.

2) Lav en masse fordybninger i dejen med en finger (efter de 30 min. hævning ) og fordel ca. 3/4 af fyldet på dejen og godt ned i hullerne.

(Der må gerne laves flere huller end dette – Jo flere huller jo mere snasket kage)

3) Bag brunsvigeren midt i ovnen ved 180 grader i ca. 18-20 min.

4) Kom det sidste fyld ovenpå den bagte kage og lad den køle ned, før den serveres.

Velbekomme!

I’m sending you good vibes

– Frk. Haslund

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Gulerodskage med ostecreme i lag - Årets Halloweenkage